Glas Javnosti

Jokić i kad DEMOLIRA PROTIVNIKE, ostaje prizeman i skroman

Košarka
Autor: Glas javnosti

Reprezentativac Srbije je za nešto manje od 40 minuta na parketu ubacio 40 poena (13/26 iz igre, 12/17 slobodna bacanja), upisao 27 skokova (7 u napadu), 10 asistencija, 2 ukradene i 5 izgubljenih lopti!

Jokić, koji je imao 20 skokova na poluvremenu, postao je prvi košarkaš u poslednje 54 godine kojem je za rukom pošlo da ostvari ovakav statistički učinak u NBA. Još 1968. košarkaški titan Vilt Čembrlen imao je 53 poena, 32 skoka i 14 asistencija kao igrač Filadelfije. Ovakav učinak u NBA istoriji je pored Vilta i Nikole imao još samo košarkaški velikan Eldžin Bejlor.


Ipak, sve te brojke i rekordi ne zanimaju previše dečka iz Sombora. Na pitanje novinara kako je uspeo da bude toliko dominantan u skokovima, Jokić je rekao:

„Iskreno mislim da je to zbog naše odbrane i što sam znao da se nađem na pravom mestu u pravom trenutku. NIje dam sam jurio za tim loptama, nego jednostavno se tako desilo. Voleo bih da je to moguće na svakom meču, ako razumete šta hoću da kažem“, rekao je Jokić, a potom na pitanje da li razmišlja o osvajanju trećeg MVP zvanja rekao je:




„Ne razmišlja da li ću opet biti proglašen za MVP. Ako se desi, desi se…to nije nešto što mi je samo po sebi cilj, već dobra igra“, rekao je Jokić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR