Glas Javnosti

JOKIĆ I EKIPA U POHODU NA VEČNOST: Ukoliko pobede, napraviće podvig koji je samo jednoj ekipi u istoriji američkog sporta pošao za rukom!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nikola Jokić i ostatak družine iz Denvera napravili su sjajan rezultat pošto su pobedom nad Los Anđeles Klipersima, koje su mnogi videli kao apsolutne favorite u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije, od 3-1 stigli do prilike da se u sedmoj utakmici bore za plasman u finale gde ih čekaju Los Anđeles Lejkersi.

Ukoliko zabeleže i treću vezanu pobedu, "grumenčići" iz Kolorada će po nekoliko aspekata ući u istoriju NBA lige.

Aspekt broj jedan

Trijumf nad Klipersima značio bi da će Jokić i saigrači postati 55. ekipa u istoriji američkog sporta koja je došla do preokreta. Od prethodne 54 takve situacije, 14 je uspelo da osvoji šampionat, bilo da je u pitanju MLB, NHL ili NBA liga, tako da Nagetsi imaju razloga za optimizam.

Aspekt broj dva

Ono što do sada nije uspelo nikome u NBA ligi jeste da dva puta u jednoj sezoni dođe do preokreta. 

Aspekt broj tri

I to ne samo da nije uspelo jednoj ekipi u istoriji NBA lige da dođe dva puta do preokreta, već nije uspelo nijednoj ekipi da dođe do preokreta dva puta za redom!

Ali...

Minesota Vajld sreću kvari

Jedina ekipa koja je uspela da dva puta uzastopno u jednoj sezoni dođe do preokreta nakon 3-1 u seriji jeste tim Minesota Vajlda koji je 2003. godine igrao u borbi za titulu u NHL šampionatu. Oni su prvo u četvrtfinalu zapadne konferencije preokrenuli seriju protiv Kolorado Avalanša u četvrtfinalu, da bi već u narednoj rundi gubili sa 3-1 protiv Vankuver Kanaksa, a onda ponovo vezali tri trijumfa i stigli do preokreta i plasmana u finale konferencije.

Na njihovu nesreću, tamo su ih dočekale Moćne patke iz Anahajma i poslale kući sa 4-0.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR