Glas Javnosti

JOKIĆ BRILJIRA: Iako je ekipa Denvera poražena, utakmica protiv LEjkersa je bila pravi praznik za oči (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Denver je pao u Kaliforniji sa 121:110, pa su Lejkersi posle startnih pet poraza konačno probili led. Pitanje je kako bi Lebron Džejms podneo šest poraza u nizu, rešio je da okupi ekipu i odigra daleko čvršće, kako se ne bi osramotio pred svojom publikom

Publika u Los Anđelesu uživala je u pobedi, ali i u majstorskim potezima rivala, MVP-ja NBA lige. Nikola Jokić imao je opet vrhunske poteze, već na početku meča je dobro provozao Entonija Dejvisa, odlično je sarađivao i sa Džamalom Marejem, koji se vraća u ritam.

Opet je bilo savršenih dodavanja preko celog terena, "čitanja" igre kakvo ima samo Jokić. I kada je bio dobro čuvan, umeo je da prevari Lebrona i ostale kako bi uposlio saigrače. 

Sve najbolje poteze možete pogledati ovde:



Dončić stao uz rame Džordanu


Dalas se radovao pobedi nad Orlandom, trijumf je režirao Luka Dončić sa čak 44 poena uz pet asistencija i tri skoka - time je izjednačen rekord slavnog Majkla Džordana.

Šutirao je 17/26 Luka, samo je u trojkama podbacio sa 2/9, ubacio je osam od 14 slobodnih bacanja, uz ukradenu loptu. Hardavej je dodao 21 poen, Fini-Smit 13, dok je Orlando predvodio Bankero sa 18 poena, Bol je dodao 16 uz 11 skokova. Vodio je Orlando tokom celog prvog poluvremena, imao je prednost i u trećoj deonici, a Dalas je pri 86:83 napravio ključnu seriju od 9:0 i trasirao put ka pobedi.

Dončić je usput ispisao istoriju kao prvi igrač koji je postigao 30 i više poena na prvih šest utakmica sezone od 1986 - tada je to učinio Majkl Džordan. Već na poluvremenu je to uspeo, tada je imao 30 poena uz 66 posto šuta iz igre.

Jokić prvi put o Evrobasketu

Nedavno je Jokić opisao emocije posle Evrobasketa.

- Rezultat nije onakav kakav smo želeli, ali ja sam rekao momcima u svlačionici da mi je bilo zadovoljstvo što sam bio s njima . Zahvalio sam im se, ne samo na saradnji, nego i na druženju koje smo imali. Poslednji dan kada smo ispali, svi smo bili u jednoj sobi, družili smo se malo. Nešto što je meni bilo najvažnije je da atmosfera bude kako treba, da ostanemo svi u dobrim odnosima - naveo je srpski centar.

Selekcija Svetislava Pešića je u grupi D zabeležila svih pet pobeda. Ipak, u prvoj eliminacionoj rundi je doživela poraz. U osmini finala Orlovi su izgubili od selekcije Italije sa 94:86.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR