Glas Javnosti

JOKIĆ, BOGDAN, BJELICA I BOBI NEĆE POMAGATI SRBIJI U KVALIFIKACIJAMA ZA OLIMPIJADU? NBA i FIBA preklopile kalendare!

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Kalendar NBA lige za sledeću sezonu usklađen je sa košarkaškim turnirom na Olimpijskim igrama, ali nije baš sve tako dobro kao što izgleda.

Doigravanje u najjačoj ligi na svetu poklapa se sa kvalifikacionim tirnirom za OI.

To bi moglo da znači da srpski igrači poput Nikole jokića i Bobana Marjanovića neće moći da učestvuju na kvalifikacionm turniru koji organizuje naša zemlja.

Foto: Tanjug/AP

-Naša regularna sezona se završava u maju, pa će za skoro polovinu timova do tada biti gotova sezona. Njihovi igrači će moći da igraju u kvalifikacijama. Biće nekih igrača koji će biti sa NBA timovima tokom kvalifikacija - rekao je Tejtum.

Nekih će biti, ali nekih gotovo sigurno neće, a jedan od njih je i Nikola Jokić čiji Denver će gotovo sigurno daleko dogurati u doigravanju.

Tejtum je istakao da je bilo razgovora sa generalnim sekretarom FIBA Andreasom Zagklisom kako bi se omogućilo da najveće zvezde nastupe na Olimpijskim igrama.

Foto: Tanjug/AP

-Andreas i ja razgovaramo na nedeljnom nivou već osam ili devet meseci otkako je počela pandemija virusa korona. U vrlo smo bliskom kontaktu, pričali smo sa Međunarodnim olimpijskim komitetom takođe. Naša sezona se završava pre Olimpijskih igara, a FIBA je zapravo pomerila kvalifikacione turnire u saradnji sa MOK-om kako bi došlo do dogovora sa nama i kako bi igrači iz NBA mogli tu da učestvuju - rekao je Tejtum.

Foto: Youtube/Printscreen

NBA plej-of počinje 22. maja, a kvalifikacije za Olimpijske igre počinju 29. juna. To bi moglo da znači da će igrači čiji timovi odu daleko u plej-ofu propustiti kvalifikacije. Osim Nikole Jokića i timovi Bogdana Bogdanovića, Bobana Marjanovića i Nemanje Bjelice ciljaju na plej-of.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR