Glas Javnosti

Iz Hrvatske poručuju: Dajte titulu Partizanu, samo nas ne izbacujte iz lige

Košarka
Autor:

Direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec govorio je o nastavku sezone u ABA ligi.

Zadar se trenutno nalazi u velikoj krizi, s obzirom da je maltene isključivo finansiran od strane grada koji živi od turizma. Pandemija koronavirusa uticala je na te finansije, ali i na stanje košarke, odnosno suspenziju ABA lige i hrvatskog šampionata.

"Košarkaši ne bi trebalo da biraju između porodice i ugovora sa klubom"

Drama srpskih sportista na granici Srbije i Rumunije

"U karantinu nisam da bih zaštitio sebe, već druge"

"U ABA mislim da bi trebalo zaključiti sezonu i ostaviti postojeće stanje. Ali, mislim da Zadar ne bi trebalo kažnjavati da ispadne iz lige, već bi razumno bilo ligu proširiti na 14 klubova pa da u narednoj sezoni ispadaju tri kluba", svoje viđenje ponudio je Žilavec za "Slobodnu dalmaciju" i ističe:

"Mislim da ne bi trebalo da ispadnemo iz lige bez da iko uvaži pretpostavku kako smo u poslednjoj utakmici mogli da pobedimo Crvenu zvezdu. Nisam ni za tu opciju da bi zbog postojećeg stanja trebalo neko da se 'zakine', konkretno Borac ( Čačak) i Split, koji drže prve dve pozicije u ABA 2 ligi".

Zadrani trenutno, kolo pre kraja, imaju isti skor kao Mega Bemaks i Krka na začelju tabele, sa po šest pobeda i 15 poraza, ali najlošiji međusobni skor u tom trouglu.

Žilavecova ekipa je već osvojila Kup Hrvatske, a trenutno se nalazi na prvoj poziciji prvenstva.

 

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR