Glas Javnosti

NA ČIZMI EUFORIJA NEVIĐENIH RAZMERA: Italijanski džinovi PRETUKLI SRBIJU usred Beograda

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Posle velike pobede Italije nad Srbijom u Pioniru, na Apeninima je logično - euforija.

Sport je u prvom planu, mediji su puni fudbalera, koji su se plasirali u polufinale Evropskog prvenstva, a sada i košarkaša, koji su godinama važili za luzere, ali pobedom u Beogradu sada su i oni junaci. 

Čuvena "Gazeta delo Sport" piše kako su njihovi "džinovi pretukli Srbiju u Beogradu".

"Senzacionalni podvig Saketijevog tima. 'Azuri' su noć u Beogradu učinili čarobnom i nezaboravnom. Vraćamo se na Igre na kojima nismo učestvovali od Atine 2004. godine", piše "Gazeta" i dodaje:

"To je uspeh celog tima, počevši od kapitena Melija, moralnog vođe podmlađenog tima, koji se, kako je Saketi istakao, ne boji ničega".

"Korijere dela Sera" piše da je ekipa Romea Saketija ostvarila neviđen uspeh.

"Beograd i dvorana koja nosi ime Aleksandra Nikolića, trenera koji je izgradio legendu o Varezeu, nisu strašna i neosvojiva tvrđava Srbije, već mesto pobede koja će ostati u istoriji i koja vredi karte za Tokio", piše "Korijere“ i podseća da će se reprezentaciji u Tokiju priključiti Danilo Galinari.

"Međutim, uz svu vrednost koju bi Galinari doneo i dao, da li je ispravno dirati tim koji je ostvario san za koji mu niko nije davao šanse?".

"Republika“ je takođe pisala o podvigu u dvorani jednog od evropskih velikana.

Isto tako je navela da će Italija u Tokiju imati 384 sportista, što je nikad veći broj učesnika iz te zemlje na Olimpijskim igrama.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR