Glas Javnosti

IRVING O DURENTOVOM PRELASKU U SANSE: Pokušavamo da razumemo jedan drugog, da to rešavamo kao braća

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nekoliko dana nakon što je Kajri Irving napustio Bruklin Netse da bi se pridružio Dalas Maveriksima, njegov bivši saigrač Kevin Durent je trejdovan u Finiks Sanse.

Ta vest je objavljena kasno uveče po američkom vremenu, tačno kada je Kajri bio na konferenciji za novinare posle svoje prve utakmice za Maverikse. 

- Samo se molim za njegovu sreću i za njegovo dobro. Mnogo smo razgovarali tokom cele godine o tome kako će izgledati naša budućnost. Bilo da smo zajedno ili da smo razdvojeni, nikada nisam imao utisak da je on ljut na mene zbog odluka koje sam doneo... Niti sam ja bio ljut na njega. Pokušavamo da razumemo jedan drugog, da napredujemo kao ljudska bića, da to rešavamo kao braća.

Irving i Durent će sada igrati u Zapadnoj konferenciji jedan protiv drugog. Ovo će biti prvi put za Kajrija da ne igra u Istočnoj konferenciji.

- Posao se menja tako brzo. Ja volim da se takmičim, sada ćemo biti u istoj konferenciji i radujem se tome. Verovatno ću ga viđati malo češće. Drago mi je što će tako biti.


Irving je otkrio da su i on i Durent razmišljali o odlasku iz Netsa već neko vreme...

- Nisam bio siguran da želim dugoročno da ostanem u Bruklinu. Zbog svega što se dešavalo iza kulisa, ali sam činio sve da ostanem fokusiran i radim naporno. Bilo je nekih situacija na koje nisam mogao da utičem, bilo je da je reč o obaveznoj vakcinaciji, propuštanju utakmica, suspenziji ili nekim malim stvarima koje su mi se našle na putu.

Bruklin je stvorio supertim sa Irvingom, Durentom i Džejmsom Hardenom. Ali su njih trojica zajedno odigrali samo 16 utakmica, od kojih su u 13 pobedili.


Vrlo malo utakmica smo odigrali zajedno, bilo je mnogo povreda i drugih stvari koje su nas sputavale. Voleo bih da je to funkcionisalo dugoročno, ali nema slučajnosti. Moramo da idemo napred.

Irving je postigao 24 poena u svom debiju za Maverikse, uz 4 skoka i 5 asistencija u pobedi protiv Los Anđeles Klipersa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR