Glas Javnosti

I od lošeg ima gore: Nakon zaraze koronom, još jedan (ne)očekivan udarac za Partizan!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nedugo pošto je saopšteno da košarkaš Partizana Nikola Janković ima koronavirus, na red je došla druga, ništa manje važna tema, i čini se da rasplet neće nikako biti pozitivan po beogradske crno-bele.

Poslednjih nekoliko dana, glavna tema u košarkaškim kuloarima je status grčkog Panatinaikosa. "Zeleni" se nalaze veoma blizu odluke o napuštanju Evrolige, mada bi situacija mogla da se promeni nakon što je predsednik  Dimitris Janakopulos napustio vodeće mesto PAO-a. 

Juče je na "otrovne strelice" koje su stigle iz Atine odgovorilo preostalih deset klubova koji poseduju "A" licencu, a koji su tvrdnje čelnika PAO nazvali "neosnovanim klevetama".

No, najnovije informacije govore da ni Evroliga ne sedi mirno. Naime, ukoliko se dogodi da Panatinaikos odluči da od naredne sezone igra u FIBA Ligi šampiona, umesto Atinjana mesto u elitnom takmičenju evropske košarke zauzeće italijanski Virtus!

Tako bar tvrdi Masimo Zaneti, prvi čovek ovog kluba:

- U konstantnom kontaktu smo sa čelnicima Evrolige, i radimo sve što je do nas. Sigurni smo da će, ukoliko se oslobodi mesto, Evroliga pozvati Virtus, rekao je Zaneti.

Drugi kandidat za popunu slobodnog mesta kao najbolja ekipa Evrokupa je beogradski Partizan, mada se čini da je potrebno da se dogodi čudo kako bi crno-beli ipak bili uvršteni među 18 ekipa koje će se naredne sezone boriti za titulu najbolje na "starom kontinentu".

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR