Glas Javnosti

GOLDEN STEJT GRABI KA FINALU: Veliki udarac za Memfis, Kari nezaustavljiv (VIDE)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Golden Stejta upisali su ubedljivu pobedu nad Memfisom u trećem meču njihove polufinalne serije na Zapadu (142-112), a navijače Grizlija mnogo bi više mogla da zabrine povreda najboljeg igrača njihovog tima. Kada je sve bilo rešeno, na bolove se požalio Dža Morant, najatraktivniji NBA igrač današnjice.

Bek Memfisa se u poslednjoj deonici požalio na bol, a na prvim snimcima je delovalo da je reč o skočnom zglobu. On je jedva otišao do klupe za rezervne igrače, a zatim sa peškirom preko glave i u svlčaionicu, iz koje se vratio da odgleda poslednje minute meča u kojem je Golden Stejt rešetao njegov tim.

Nije poznato kako je Morant zaradio povredu, ali pretpostavlja se da je u pitanju jedna od dve situacije kojesu se dogodile u finišu susreta. Prvo je naseo na fintu šuta Kleja Tompsona i dobio udarac kolenom o koleno, da bi mu nekoliko trenutaka kasnije Džordan Pul povukao nogu što je strašno iznerviralo trenera Memfisa.


Malo duža pauza za prvu zvezdu tima značila bi i poraz Memfisa u ovoj seriji, pošto je Golden Stejt favorit za prolaz dalje i kada je on na parketu.

To se jasno videlo i noćas, pošto su Voriorsi razbili svoje rivale. Ponovo su se raspucali Stef Kari (30), Džordan Pul (27) i Klej Tomson (21), a kada je tako nijedna NBA ekipa ne može da se odbrani od Golden Stejta. U poraženom timu najbolji je bio upravo Morant koji je ubacio 34 poena i propustio poslednjih šest minuta igre.


Nemanja Bjelica je na ovom susretu igrao tek nešto preko četiri minuta i za to vreme zabeležio je jedan skok.


Golden Stejt ima prednost u ovoj seriji (2:1), a četvrti meč će se igrati na njihovom parketu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR