Glas Javnosti

Francuzi se jedva sačuvali od apsolutne sramote

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Francuske pobedili su Liban rezultatom 85:79, posle preokreta i dramatične završnice u poslednjem kolu grupne faze Mundobasketa.

Kanada i Letonija su prošli dalje u novoformiranu grupu, dok su Liban i Francuska okončali učešće.

Najveće razočaranje ovog Mundobasketa, Francuzi, mučili su se i u trećem meču Grupe H. Posle fijaska protiv Kanade na premijeri i poraza od čak 30 razlike 95:65, usledio je novi od Letonije, pa je već tada bilo jasno da će „trikolori“ koji su na turnir doputovali s velikim ambicijama morati ekspresno da se oproste od istih.


Meč sa takođe otpisanim Libanom poslužio im je da ublaže rane, mada je lako mogla da pukne nova bruka. Opasno su se Francuzi igrali sa reputacijom. Jedna lopta praktično ih je sačuvala, pošto je Liban u samoj završnici pri rezultatom 82:79 šutirao i promašio trojku. S druge strane je u sledećem napadu pogodio Nikola Batum za konačnh šest razlike za Evropljane.

Očajno su Francuzi otvorili duel sa Libano, koji je dobio prvu četvrtinu s pola koša prednosti - 20:19. Mučenje i agonija nastavljeni su i u drugoj deonici, koju su na kraju uspeli nekako da dobiju i odu sa minimalnom prednošću na odmor - 38:37.

Liban je konstantno pružao žestok otpor, borio se za svaku loptu, dok je Arakji bio nemilosrdno zatrpavao koš Francuza i na kraju je ubacio 29 poena, uz tri skoka i četiri asistencije.

S druge strane, „krvnik“ Jabusele koji je u meču Partizan - Real odigranom u Madridu povredio Dantea Egzuma jer ga je u stilu kečera bacio na parket, bio je najbolji pojedinac "trikolora" sa 18 poena, tri uhvaćene lopte i jednim dodavanjem.

Podršku je imao od Evana Furnijea koji je brojao do 17, dok je Liban sveo Batuma na svega 12 poena.

Takmičenje iz pomenute Grupe H nastavljaju Letonija i Kanada koji će u međusobnom duelu odlučivati o tome ko će biti prvi, a ko drugi.

Grupa H ukršta s Grupom G, a u njoj je lider Španija s dve pobede iz isto toliko odigranih mečeva, drugi je Brazil s učinkom 1-1, kao i Obala Slonovače, dok je Iran poslednji sa dva poraza.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR