Glas Javnosti

FInale Kupa Koraća ujedno i derbi Partizana i Zvezde

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana su nakon velike borbe uspeli da savladaju novosadsku Vojvodinu u polufinalu Kupa Koraća, rezultatom 80:67, čime su zakazali spektakl u finalu takmičenja u Nišu i duel sa „večitim“ rivalom, Crvenom zvezdom (subota, 21.00).

Iako je Partizan kao evroligaš ušao u utakmicu kao favorit, košarkaši Vojvodine se nisu uplašili već su igrali hrabro i dugo držali egal sa crno-belima u prvom poluvremenu.
Sredinom druge deonice Vojvodina je izvela sjajan napad, a posle zakucavanja Nikolića Željko Obradović je tražio tajm-aut nezadovoljan igrom svoje ekipe.

Posle trojki Nanelija i zakucavanja Balše Koprivice Partizan je došao do prednosti od 43:36 na poluvremenu.

U nastavku utakmice najviše je povukao Frenk Kaminski, Naneli je bio raspoložen pa je nekako Partizan održavao prednost od oko 10 poena razlike. Ipak, u Voša je na šest minuta pre kraja prepolovila razliku, a posle poena Nikolića razlika je pala na tri poena.

U tim momentima crno-beli su odreagovali na pravi način, otišli opet na 10 razlike i zakazali su susret protiv Crvene zvezde.

Kaminski je ubacio 15 poena, toliko je dodao i Džejms Naneli, Zek Ledej je ubeležio 13 poena. Kod Vojvodine Džared Kaningem je dao 17 poena, od toga 11 sa penala, dok su po 10 poena ubacili Zoran Nikolić i Luka Ašćerić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR