Glas Javnosti

FENOMENALNE VESTI! Boriša se vraća treninzima

Košarka
Autor: Glas javnosti

Povratak srpskog reprezentativca najavio trener Saragose.

Košarkaška reprezentacija Srbije je na prethodnom Mundobasketu osvojila srebrnu medalju, ali je fantastičan rezultat ostao u senci povrede Boriše Simanića.

Bivši igrač Crvene zvezde Meridianbet vraća se polako na teren posle izvađenog bubrega u Manili, ali to neće biti nimalo jednostavan proces, međtuim, srpski reprezentativac počeo je u Beogradu da radi na ulasku u trenažni proces


O njegovom oporavku i mogućem vraćanju takmičarskoj košarci govorio je trener Saragose Porfirio Fisak. On je potvrdio da Boriša Simanić trenira u Beogradu, ali da neće biti lako vratiti se košarci. 


- Povratak teče polako, ali mora da se uradi na pravi način. Prvi korak polazi od doktora, jer oni vode računa o zdravlju igrača. Videćemo kakav će odziv imati njegov preostali bubreg u smislu funkcionalnosti - rekao je Fisak.

Nesvakidašnju povredu Simanić je doživeo u meču sa Južnim Sudanom tokom Svetskog prvenstva u Manili, dva minuta pre kraja. Od siline udarca mu je stradao bubreg i prvobitno su doktori pokušali da mu sačuvaju funkciju istog, ali je ubrzo postalo jasno da to nije moguće pošto teli nije reagovalo na pravi način, zbog čega mu je naknadno odstranjen.

Glas javnosti/R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR