Glas Javnosti

EVROLIGA: Zvezda izgubila od Reala, pobeda Partizana u Valensiji

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti u 15. kolu Evrolige Valensiju rezultatom 72:67 (19:14, 14:20, 20:10, 19:23).

Crno-beli su ostvarili petu vezanu pobedu u Evroligi, ukupno devetu. Bila je ovo treća pobeda tima Željka Obradovića u gostima, a prvi put su crno-beli uspeli da pobede Valensiju.

Partizan je ostao četvrti na tabeli sa 9-6, dok je Valensija posle ovog kola na 8-7.

U ekipi Partizana po 14 poena su postigli Ledej i Naneli, a poen manje Panter.

Kod domaćina Džons je postigao 14 poena, a Robertson 12.


(Foto: Jutjub)

Partizan je protiv najbolje odbrane Evrolige odigrao još čvršće u odbrani. U utakmici sa malim brojem poena, presudile su odbrane crno-belih u finišu meča. Panter, Naneli i Smailagić su u poslednjem minutu oduzeli lopte domaćim igračima.

Partizan je vodio većim delom meča. U pojedinim trenucima je imao dvocifrenu prednost, najveću početkom poslednje četvrtine kada je stekao 11 poena viška.

Domaćin je, međutim, uspeo u finišu meča da se približi na dva razlike. Tada je četa Željka Obradovića zaigrala još snažnije u odbrani, Panter je pogodio bitnu trojku, pa je crno-beli tim odneo pobedu.

Za dva dana Partizan gostuje Realu u 16. kolu, a Valensija dočekuje Virtus.



Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Real Madrida sa 58:72 (20:20, 14:25, 11:16, 13:11) u meču 15. kola Evrolige.

Lider tabele elitnog evropskog košarkaškog takmičenja prikazao je moćnu partiju u beogradskoj Areni, nije dozvolio iznenađenje iako su uvodni minuti meča možda i "mirisali" na senzaciju (9:0).

Ispostavilo se da crveno-beli ipak nisu imali dovoljno snage, ali i kvaliteta da se nose sa španskim timom koji je sredinom prve četvrtine uspeo da uhvati ritam (22:26), a onda i da za svega pet minuta ubaci čak 15 poena u Zvezdin koš. Razigrao se iskusni francuski centar Vensan Poaje i na dva minuta pred kraj druge deonice doveo "kraljeve" na plus 10 (33:43).

Sa druge strane Miloš Teodosić je namestio ruku i "sipao" poene i sam držao Zvezedu u životu. Na odmor su crveno-beli otišli sa zaostatkom od 11 poena (33:45).

Nastavak igre nije doneo ništa dobro po domaći tim - Real Madrid je nastavio gde je stao, rešetao je sa svih pozicija, dok su izabranici Janisa Sferopulosa bezuspešno tražili rešenje i sve više tonuli (39:53).

"Kraljevi" su ipak bili prejaki za beogradski tim koji nije koristio svoje šanse, a u poslednjoj četvrtini ritam igre je potpuno opao i usledila je serija promašaja na obe strane. Kako je pitanje pobednika već bilo rešeno (50:68), čini se da se igrači na parketu nisu ni trudili da publici pruže košarkaški užitak.

Sledeći meč u okviru 16. kola Evrologe Crvena zvezda igraće protiv Makabija kao gost u beogradskom "Pioniru", dok će Real Madrid dočekati Partizan.



Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR