Glas Javnosti

EVROLIGA: Himki proradio kad nije trebalo, Mekolum blistao u pobedi nad Zvezdom (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u meču 6. kola Evrolige od ruskog Himkija rezultatom 83:77.

Loše je Crvena zvezda ušla u meč, pa je Himki nakon tri minuta igre imao 7:1. Nakon prvih poena Lojda, Branko Lazić je pogotkom za tri poena doneo ekipi Saše Obradovića i vođstvo, a na prvu pauzu otišli su sa 22:19.

Održavala je Zvezda prednost sve do 30. minuta, kada je Tima pogodio za 30:30, a Šved potom na koš Voldena odgovorio trojkom za 33:32. Gostujući sastav je uspeo preko Marka Jagodić-Kuridže da stigne i do dva poena prednosti, ali je rezultat na poluvremenu glasio 44:40 za Himki.

Rezultatska klackalica nastavljena je u trećoj deonici, tokom koje je Zvezda uspela da dođe i do pet poena prednosti nakon sjajne asistencije Dobrića i zakucavanja Terija, ali nisu zadržali tu prednost, pa je na semaforu na ulasku u poslednjih 10 minuta stajalo 58:57 za Himki.

 

Crveno-beli su održavali priključak sve do polovine četvrtine, kada je Mekolum vezao pet poena a Himki otišao na 66:60, potom i na 78:66, pa je pitanje pobdnika bilo rešeno, Do kraja, Zvezda je uspela da priđe na minus od šest poena, ali ne i da ugrozi pobedu domaćeg sastava - 83:77.

Domaće je predvodio Mekolum sa 23 poena, dok je Šved ubacio 15. Sa druge strane, kod Zvezde su bolji od ostalih bili Lojd sa 18 i O'Brajant sa 14 poena, dok je Volden dodao 11.


Himkiju je ovo bila prva pobeda na pet mečeva, dok crveno-beli imaju skor 2-3.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR