Glas Javnosti

Armejci na fajnal-foru, Barsa gleda prema Berlinu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši moskovskog CSKA i Barselone ostvarili su pobede u četvrtfinalu Evrolige.

Armejci su ubedljivo savladali Fenerbahče u Istanbulu sa 85:68 i tako postali prvi tim koji se domogao fajnal-for Evrolige.

Domaći tim je odlično otvorio utakmicu i prvi period dobio sa 17:24, ali je poptuno stao u nastavku. Izabranici Dimitrisa Itudisa pojačali su agresivnost i na odmor otišli sa prednošću od pet razlike - 44:39. CSKA je u nastavku utakmice povećavao razliku. Fener je pokušavao da se vrati, ali nije uspeo. Domaći tim je i na ovoj utakmici bio lišen pomoći prvog trenera Igora Kokoškova.

Ekipu iz Moskve je do trijumfa predvodio Vil Klajburn sa 34 poena, pratio ga je Ife Lundberg sa 22. Na druoj strani Nando de Kolo je postigao 22, Marko Gudurić je dodao 10.


Košarkaši Blaugrane pobedili su Zenit sa 78:70 u Sankt Peterburgu u trećoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Kataloncima sada nedostaje još jedan trijumf da se plasiraju na fajnal-for elitnog takmičenja. Zanimljiva utakmica odigrana je u "Sibur areni". Razlog za slavlje su imali izabranici Šarunasa Jasikevičijusa koji su bili pravu u ključnim momentima utakmice. Barselona je posle 20 minuta košarke imala prednost od jedan ralzike - 34:33. Domaćin je poveo samo na startu trećeg perioda i od tada je bio u rezultatskom zaostatku. Bivši igrač Crvene zvezde Bili Beron nije mogao sam protiv Katalonaca. Završio je meč sa 19 poena, trojke je šutirao 3/5. Španski klub su do pobede predvodili Brendon Dejvis sa 22 poena i Kori Higins koji je postigao 16. Na drugoj strani osim Berona najviše se istakao Aleks Pojtres koji je brojao do 14.


Četvrti meč ovih rivala igra se u petak od 19 sati, takođe u Sankt Peterburgu.

Fajnal-for Evrolige održaće se u Kelnu od 28. do 30. maja.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR