Glas Javnosti

Micić vodi Efes na fajnal-for, Trinkijeri isključen

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši turskog Efesa i milanskog Armanija nalaze se na korak od prolaska među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu, pošto su u seriji povele sa 2:0.

Efes je prvi meč u seriji koja se igra na tri pobede dobio rezultatom 90:63. Turski tim je na svom terenu ponovo pobedio ekipu Reala iz Madrida sa 91:68 (22:13, 22:19, 21:13, 26:23). Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je srpski košarkaš Vasilije Micić sa 23 poena, četiri skoka i tri asistencije, Šejn Larkin je postigao 21 poen uz pet asistencija, a Rodrig Buboa je dodao 11 poena uz šest asistencija. U ekipi Reala bolji od ostalih je bio Trej Tompkins sa 17 poena, Rudi Fernandes je upisao 11 poena, a Usman Garuba je dodao devet poena uz šest skokova. Srpski košarkaš Tristan Vukčević je za špansku ekipu zabeležio sedam poena.

Treći meč biće odigran u Madridu, 27. aprila.


Armani je savladao minhenski Bajern sa 80:69 u drugoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Italijanski predstavnik sada ima 2:0 u seriji i od fajnal fora ekipu Etorea Mesine sada deli samo jedna pobeda. Milano je meč prelomio na samom startu serijom od 20:0 koja je usledila nakon početnog vođstva Bavaraca od 5:0. U pobedničkom timu Kevin Panter je ubacio 20 poena, Rodriges 13 poena a Šilds 12 koševa. Najefikasniji u Bajernu i na celoj utakmici bio je Vejd Boldvin sa 23 poena, dok su Rejnolds, Gist i Vladimir Lučić ubacili po 11. Trener nemačke ekipe Andrea Trinkijeri isključen je u trećoj četvrtini posle tehničke greške.

Treći okršaj na programu je 28. aprila u Minhenu.


Fajnal-for igra se u Kelnu od 28. do 30. maja.

(Glas javnosti)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR