Glas Javnosti

Džordanove patike prodate za 1,38 miliona

Košarka
Autor: Glas javnosti

Predmeti vezani za Majkla Džordana su veoma traženi na svim aukcijama, a dostižu sumanute iznose.

Tako je bio slučaj i sa patika koje je po mnogim najbolji, a sigurno najpopularniji košarkaša u istoriji nosio u petoj utakmici finala plej ofa u sezoni 1997. godine u kojoj je njegov Čikago igrao protiv Jute. Patike su prodate za 1,38 miliona dolara.

U pitanju je čuvena utakmica poznata kao „flu gejm“ odnosno meč na kojem je Džordan igrao sa gripom i pod visokom temperaturom. Iako je sam Džordan kasnije u serijalu „Last dance“ rekao da nije bio u pitanju grip nego trovanje hranom, legenda je ostala i to je i dalje „flu game“.


Er Džordan je na tom meču imao 38 poena, sedam skokova i pet asistencija. Potpisane patike je poklonio dečaku Prestonu Trumanu, jer mu je u dvorani u Juti aplaudirao pre meča.

Truman ih je čuvao 15 godina pa ih je na aukciji 2013. prodao za 105 hiljada dolara. Cena im je u međuvremenu porasla za neverovatnih 1200 posto i sada su prodate za 1,38 miliona zelenih novčanica.

Međutim, to nisu najskuplje patike koje su prodate na aukcijama. Rekord je naravno u vlasništvu Džordana i to za obuću koju je nosio u drugoj utakmici finala 1998. godine. Njihova cena je bila 2,238 miliona dolara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR