Glas Javnosti

Dubai i zvanično član ABA lige

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ono što je već bilo poznato neko vreme, sada je i ozvaničeno. Dubai je postao član ABA lige i učestvovaće u takmičenju u sezoni 2024/25, potvrđeno je na zvaničnom sajtu regionalnog šampionata.

Odluku je donela Skupština ABA lige i nakon usvajanja odluke od strane deoničara takmičenja, potpisan je ugovor na nekoliko godina sa ekipom iz Emirata. Još uvek nisu poznati svi detalji, ali zna se da će sigurno igrati u društvu Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, Cedevita Olimpije, Mege i drugih u sledećoj kampanji.

Direktor ABA lige Dubravko Kmetović u izjavi je istakao da je iz mnogo uglova ovo bitan momenat.


- Pridruživanje kluba BC Dubai porodici ABA lige predstavlja specifičan sportsko-poslovni poduhvat. Predstavlja viziju koju su klubovi ABA lige prepoznali kao idealnu priliku za postizanje dva prioritetna cilja. Prvo, da se poveća kvalitet takmičenja, i drugo, da se otvore vrata novom tržištu, što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše profitabilnije poslovanje u korist svojih akcionara.

Vlasnik i predsednik Dubaija Abdula Saed Al Nabudah dodao je da su oni prezadvoljni.


- Oduševljeni smo što se pridružujemo ABA ligi, regiji poznatoj po negovanju nekih od najboljih svetskih košarkaških talenata. Radujemo se domaćinstvu ABA lige ovde u Dubaiju, u Koca-Kola Areni, gde će ljubitelji košarke moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Iskreno zahvaljujem upravi ABA lige i timovima na njihovoj saradnji i posvećenosti u dovođenju lige u moj rodni grad.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR