Glas Javnosti

DONČIĆ SA DRUGE PLANETE! Monstruozna partija Luke, Slovenac ubacio 45 poena - nedovoljno za pobedu (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Uprkos tome što je Luka Dončić bio na visini zadatka i ubacio je neverovatnih 45 poena za Dalas, Finisk Sansi su od početka do kraja utakmice imali potpunu kontrolu i pobedom od 121:114 poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji Zapadne Konferencije NBA lige!

Sansi su meč otvorili serijiom 20:6 i u prvom poluvremenu su ubacili 69 poena - uz sjajnu igru Deandrea Ajtona koji je 19 od svojih 25 upisao u prvom delu utakmice. Dončić je imao 25, a zanimljivo je da osim njega i Klebera niko u redovima Dalasa nijeubaco više od četiri poena u prve dve četvrtine.

Luka je pored tih 45 poena do kraja dodao još 12 poena i osam asistencija, šutirao je iz igre 15 od 30, Kleber ga je pratio sa 19, dok je Fini-Smit dodao 15. Džejlin Brunson je sa 13 jedini još bio dvocifren, dok je Boban Marjanović čitav meč presedeo na klupi.


Što se tiče Finiksa, oni su u drugom poluvremenu nastavili tamo gde su stali u prvom. Povećali su vođstvo na 17 razlike do kraja treće deonice, a imali su na kraju čak šestoricu dvocifrenih košarkaša

Pomenuti Ajton je sa 25 bio najefikansiji, ali Devin Buker se istakao sa 23 poena, devet skokova i osam asistencija. Kris Pol je ubacio 19, Džonson je sa klupe dodao 17, Bridžis ga je pratio sa 13, a Krauder sa 11 poena.


Krauder je meč završio pre vremena jer je Dončića udario u prepone i isključen je, a što se tiče Slovenca i njegove partije postao je prvi igrač od 2001. i Kobija Brajanta koji je u plej-of meču imao 45 poena i 10 skokova.

Majami je na Istoku takođe poveos a 1:0 u seriji, jer su u prvom meču bili bolji od Filadelfije rezultatom 106:92.


Tajler Hiro je sa klupe ubacio 25 poena i dodao sedam asistencija, a pratio ga je Bam Adebajo sa 24 poena i 12 skokova. Batler je imao 15 poena i devet skokova, a po 10 su ubacili Pi Džej Taker i Vinsent.

Džoel Embid nije igrao zbog povrede, a košgeterski ga je "zamenio" Tobajas Haris sa 27 ubačenih poena. Maksi je imao 19, dok je Džejms Harden stao na 16 poena i devet skokova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR