Glas Javnosti

DONČIĆ MAESTRALAN: U pobedi Dalasa dostigao je rekord legendarnog Čemberlejna

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ekipa Dalas Maveriksa nakon sjajnog meča slavila je protiv borbene ekipe Jute Džez, 103:100 i tako ostvarila drugu uzastopnu pobedu.

Ponovo je najbolji u svojoj ekipi bio Luka Dončić sa 33 poena i 11 asistencija. Njemu je ovo bilo sedma uzastopna utakmica sa 30 ili više poena, čime je postao tek treći u istoriji koji je u uvodnih sedam mečeva uradio tako nešto, a prvi u poslednjih 60 godina još od Vilta Čemberlejna.



Ponovo je vrlo nezgodna ekipa Jute prikazala sjajnu partiju. Cele tri četvrtine ekipe Vila Hardija kontrolisala je utakmicu, a u jednom trenutku treće četvrtine bila je na čak 15 poena prednosti.

Ipak, nisu uspeli da izdrže nalete Dalasa koji se nije predavao i uspeo je da preokrene uz pomoć Spensera Dinvidija i Kristijana Vuda, pored naravno pomenutog slovenskog reprezentativca. U trenutku kada je šut za tri poena stao, stala je i ekipa Jute pa je tako ekipa iz Teksasa preokrenula ovaj meč.



Rezultat je bio neizvestan do poslednjeg minuta gde je Redži Bulok trojkom iz levog kornera rešio pitanje pobednika na ovom susretu.



U redovima gostiju Džordan Klarkson je ubacio 22 poena i ostvario osam asistencija. Njega su pratili sa klupe odlični Kolin Sekston sa 19 poena i Vanderbilt i Markanen sa po 15 i 14.

Ovom pobedom Dalas je prvi put vezao dva pozitivna rezultata još od početka sezone, i sada je na skoru 4-3. Sa druge strane Juta je posle takođe dve uzastopne pobede izgubila i sada se nalazi na skoru 6:3.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR