Glas Javnosti

Denver pod vođstvom Jokića uspeo da savlada Voriorse

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Denver Nagetsa uspeli su da na svom parketu trijumfuju protiv Golden Stejt Vorirosa tokom "Krismas deja" i tako nastave pohod na vrh Zapadne konferencije - 120:114.

Nikola Jokić odigrao je još jednu MVP partiju, pošto je meč završio sa 26 poena na svom kontu, kojima je pridodao 14 skokova i osam asistencija.

Pored njega, najefikasniji kod Denvera bio je Džamal Marej sa 28 poena, 19 je dodao Majkl Porter Džunior, dok su Eron Gordon i Kentavijus Kaldvel-Poup meč završili sa po 16 poena.

Sa druge strane, Endrju Vigins je sa 22 poena bio predvodnik Voriorsa, a pratili su ga Stef Kari sa 18, Dario Šarić sa 14, odnosno Džonatan Kuminga, Brendin Podžiemski i Kris Pol sa po 13 poena na svom kontu.



Videli smo u Koloradu ove večeri fenomenalnu košarku, veliki broj promena vođstva i pre svega fantastičnu košarku u režiji dva tima koji su pretendenti za najviši plasman Zapadne konferencija, a samim tim i kompletne NBA lige.

Daleko od toga da nismo imali šta interesantno da vidimo na ovom susretu, pre svega fenomenalne role igrača koji se do sada nisu isticali u redovima Golden Stejta, poput Brendina Podžijemskog i Darija Šarića, koji su na momente bili istinski predvodnici „ratnika“ u momentima kada niko od lidera nije bio na svom nivou. Takođe, tu je bila i jako dobra sekvenca Krisa Pola, koji je na momente podsećao na svoje najslavnije dane.

Ipak, uprkos kvalitetnom izdanju nekoliko igrača Voriorsa od kojih se to možda nije očekivalo, ponovo je prvo ime meča bio Nikola Jokić, i pored toga što je subjektivan osećaj da srpski centar nije odigrao ni izbliza svoje najbolje izdanje.



Ruku na srce, šut iz igre 4/12 definitivno nije nešto čega će dvostruki MVP želeti da se seća, ali je sudijska trojka večeras odlučila da sankcioniše sve ono što nije tokom većeg dela sezone, pa je Jokić čak 18 puta završavao na liniji penala - a učinak mu je bio maksimalan!

Pored toga, razigravao je saigrače, gotovo kao po pravilu, a fenomenalno je delovao i na skakačkom polju, gde je uhvatio čak 14 lopti, od kojih čak četiri pod košem protivnika. Sve u svemu, više nego korektna partija za srpskog košarkaša.

Denver takođe može da raduje i izvrsna patija Džamala Mareja, koji je odigrao "ol star" partiju sa 26 poena, kojima je pridodao i pet skokova, odnosno tri asistencije. 

Igrao je za sebe Džamal, nije to sporno, ali je u dobrom procentu uspevao da pogodi sve to što je upućivao ka košu. Pored toga, Kentavijus Kaldvel Poup je bio pravi u najbitnijim momentima, dok je i Majkl Porter Džunior sa 19 poena i deset skokova bio više nego bitan faktor u pobedi ekipe Majka Melouna.

Denver je ovim trijumfom ostao na drugom mestu Zapadne konferencije sa skorom 22-10, dok je Golden Stejt deseti sa polovičnim skorom 15-15.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR