Glas Javnosti

DARKO MILIČIĆ PROSLAVIO 37. ROĐENDAN: Uprkos velikom potencijalu koji je imao u košarci, ostaće upamćen po stvarima koje je radio van košarkaških terena

Košarka
Autor: Glas javnosti

Darko je danas član skupštine KK Crvena zvezda, kluba za koji navija, ali za koji nikada nije zaigrao. Sa 18 godina je izabran kao drugi pik na NBA draftu u jednoj od najboljih generacija.

Ispred njega je izabran samo Lebron Džejms, a Detroit Pistonsi su uzeli Miličića ispred Karmela Entonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda.

O kvalitetu tog drafta govori najbolje činjenica da su igrači poput Moa Vilijamsa, Kajla Korvera, Kirka Hajnriha, Borisa Diaoa, Kendrika Perkinsa i Zaze Pačulije ostali daleko iza ovih veličina, dakle jedva su bili draftovani. Zanimljiva je i činjenica da je upravo na tom draftu bilo možda i najviše igrača sa ovih prostora. Među odabranima bili su Žarko Čabarkapa, Slavko Vraneš, Saša Pavlović, Zoran Planinić, Sani Bećirović, Nedžad Sinanović...


Borio se Miličić sa raznim problemima koji su ga pogađali u klubovima gde je igrao. Kako forsiranje pojedinaca, tako i jaka konkurencija na određenim pozcijama. Poznato je da Darko nije bio neko ko je poštovao disciplinu, pa ga je to izgleda i koštalo ozbiljne karijere, jer Amerikanci nisu mogli to da trpe. Promenio je Srbin više klubova (Detroit, Boston, Orlando, Memfis, Njujork, Minesota). Očekivala se velika i sjajna karijera od njega, ali skandali su ipak više nego košarkaški rezultati obeležili istu.

PORUKA SUDIJAMA

Na Evropskom prvenstvu 2007. godine u Granadi, Srbija je prvi put nastupla pod tim imenom i doživela je debakl zauzimanjem poslednjeg mesta u grupi.

Selektor je bio Zoran Moka Slavnić, ali ovo takmičenje će ostati upamćeno po ispadu centra Darka Miličića, koji je posla utakmice sa Grcima žestoko izvređao sudije i taj klip je postao hit na internetu, pa čak i danas veći deo Srbije zna da ponovi makar deo Darkovog "izlaganja".





PRAVIO HAOS PO KAFANI

Nekadašnji košarkaš Darko Miličić poznat je po tome da ne propušta narodna veselja koja se organizuju u njegovom rodnom kraju. Na video snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako Miličić uživa uz muziku Žareta i Gocija. Miličić je redovni učesnik ove manifestacije. Bio je i na prvom po redu Janjskom višeboju, održanom 2009. godine, kada je predvodio ekipu u navlačenju konopca.

LEGENDARNA SCENA SA MARAJOM KERI

Gostujući u emisiji "Goli život" na TV Hepi, Miličić je ispričao niz zanimljivih detalja iz perioda boravka u Americi. Menadžer ga je jedno veče odveo na večeru u jedan popularni kineski restoran, gde mesto rezerviše čak šest meseci ranije, kako bi ga impresionirao.




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR