Glas Javnosti

DANILOVIĆ: ABA liga zaslužuje dve licence za Evroligu, imamo i fenomenalne klince

Košarka
Autor: Glas javnosti

I ovoga puta se pred kraj sezone u ABA ligi nameće pitanje da li će neki klub konačno dobiti licencu za učešće u Evroligi.

Crvena zvezda već nekoliko godina učestvuju u elitnom košarkaškom takmičenju koje je izborila ugavnom kao prvak regionalne lige, izuzev sezone u kojoj je šampion bila podgorička Budućnost. 

Po tom pitanju se u razgovoru za Kurir oglasio legendarni košarkaš i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

– Iz iskustva koje imam, a ono nije malo, nikada ne možete da bude sigurni u ono što kažu iz Evrolige. Ako je iko trebalo da dobije licencu, to je bio Partizan. Pa su je dali Prokomu, koji je naredne godine ugašen. Nisam siguran da Evroliga gaji veliku ljubav prema klubovima iz ovog regiona. Odnosno, gledam prvenstveno Srbiju…Po svim parametrima, dva kluba moraju da imaju A licencu. Po tradiciji, igračima koji su napravili tu Evroligu, po ljudima koji su radili u Fiba, popularnosti sporta. To je minimum poštenja - izjavio je Danilović za Kurir.


Bivši predsednik Partizana dotakao se i talentovanih košarkaša sa ovih prostora, a to se pre svega odnosi na Alekseja Pokuševskog i Filipa Petruševa čija se darovitost posebno izdvaja.

– Ima fenomenalnih klinaca, već petnaestak godina kasnije sazrevaju i mnogo duže traju. U naše vreme ako sa 21 ili 22 godine ništa nisi uradio maltene si bio otpisan. Ne treba ni njih dizati u nebesa, jer mi smo narod sklon ekstremima. Imali smo generaciju koja je dva puta bila najbolja u Evropi, pa je za dve godine ispala u B diviziju – kazao je Danilović.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR