Glas Javnosti

DA li je ovo pokazatelj propadanja košarke po američkom receptu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Svedoci smo da je NBA liga pustila korenje svuda po svetu. Cirkus postaje sve žešći, traži se atrakcija, da se popune klipovi na Jutjubu, da se publika sa hot-dogovima u rukama zanima dok gleda zakucavanja. Nekada je sve to i ispred datog koša ili pobede. To smo mogli da vidimo u susretu Filadelfije i Bostona na startu NBA lige. Forsira se senzacija.

Pri rezultatu 58:55 za Filu, pred kraj prvog poluvremena, Džejms Harden je išao u napad i dogodilo se mnogo pogrešnih stvari koje pokazuju u kom smeru se kreće moderna košarka i kako je Amerika pokvarila na neki način ovu čudesnu igru.

Prvo, Harden nije ni pomislio da proigra nekog od saigrača. Išao je, kao jedna od najvećih zvezda svog tima, na inidividualno rešenje. Svi saigrači su se raširili i pustili njega da igra jedan na jedan. Tako se završava veliki broj napada u NBA ligi.



Potom, drugoMarkus Smart, koji ga je čuvao, probao je da iscenira faul u napadu, što je posebna priča. Zaleteo se i bacio tri metra gledajući još u vazduhu u sudije.

TrećeHarden je posle lepog driblinga ostao sam na šutu. Nikoga oko njega nije bilo u radijusu od pet metara. A on gleda, čeka...

Četvrto – u čekanju počinje da pravi plesne pokrete, da se mrda, na taj način praveći „šou“, ali i u isto vreme ponižavajući protivnika.

Peto – i najgore od svega, nije pogodio ni obruč. Bacio je popularnu ciglu.
Pa se naposletku postavlja pitanje šta je suština košarke? Da li je suština da pošalješ protivnika na parket kako bi se tvoj potez „vrteo“ po društvenim mrežama ili je suština da daš koš i da tvoja ekipa pobedi?
I to sve gledaju mladi igrači iz Evrope i pokušavaju da oponašaju.
Ovo je samo još jedan, novi pokazatelj u kom smeru ide moderna košarka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR