Glas Javnosti

CRVENA ZVEZDA ZA FINALE ABA LIGE: U polufinalu savladana CEDEVITA, a sada sledi MAJSTORICA! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde biće u prilici da odbrane titulu prvaka regionalne lige.

Crveno-beli su u majstorici polufinala ABA lige u Beogradu savladali Cedevita Olimpiju rezultatom 88:78 (24:13, 18:24, 25:17, 21:24) i izborili finale u kome će za titulu igrati protiv Partizana.

Tim Dejana Radonjića će u toj seriji imati prednost domaćeg terena.

U timu Zvezde najefikasniji su bili Kalinić sa 15 i Ivanović sa 11 poena. Po 10 su postigli Dobrić i Kuzmić.

U gostujućoj ekipi Ferel je postigao 25 poena, a Dragić 21.

Zvezda je mnogo bolje ušla u meč, sa više energije i čvršćom igrom u odbrani, i do kraja prve četvrtine upela da stigne do dvocifrene prednosti.




U drugoj četvrtini, Cedevita Olimpija je zaigrala dosta bolje, prvenstveno u fazi napada, i do kraja poluvremena je uspela da smanji prednost Zvezde na pet poena 42:37.

Zvezda je drugo poluvreme otvorila serijom 6:0, ali su gosti iz Slovenije uspeli brzo da se ponovo vrate u meč, i pridju na minus šest poena.

Zvezda je nastavila sa dobrom igrom u napadu, i uspela je da uveća prednost i u poslednju deonicu udje sa 13 poena prednosti.




U poslednjoj deonici Zvezda je sigurnom igrom uspevala da zadrži prednost, dok je Cetevida Olimpija samo u nekoliko navrata uspela da smanji razliku na jednocifrenu.

U finišu meča videli smo incidente, prvo su se zakačili Kalinić i Murić, potom Kalinić i Ferel, pa su Kalinić i Murić isključeni.


Prvi meč finalne serije, koja se igra u formatu 2-2-1 na tri pobede, na programu je u petak. Crvena zvezda je domaćin u petak i nedelju, a zatim Partizan u sredu. Ukoliko bude potrebno igraće se četvrta utakmica u petak 3. juna kada je Partizan domaćin, a eventualna majstorica u ponedeljak 6. juna kada je Zvezda domaćin, prenosi Kurir sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR