Glas Javnosti

ČOVIĆ JOŠ PET GODINA NA ČELU ZVEZDE! U klub se vratila legenda crveno-belih, na poziciju koja je pripadala samo Ivi Andriću (FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaški klub Crvena zvezda mts održao je izbornu Skupštinu kluba na kojoj su izabrani organi kluba, a Nebojši Čoviću poveren je novi petogodošnji mandat.

Izabrano je novo predsedništvo kluba koje će se sastojati od sedam članova, a uz Čovića ga čine i Branislav Baćović, Dragan Filipović, Đorđe Vučinić, Marko Kešelj, dr Nebojša Mitrović, Tomislav Šunjka. Izabrana su i dva potpredsednika, jedan će biti zadužen za ekonomska pitanja, drugi za sportska.

Kako je Mozzart Sport preneo, jednoglasno je usvojen i predlog da nekadašnji generalni sekretar FK Crvena zvezda iz najuspešnijeg perioda u istoriji kluba Vladimir Cvetković bude proglašen za počasnog predsednika KK Crvena zvezda po drugi put. Pre Cvetkovića ta čast pripala je jedino Nobelovcu Ivi Andriću.

Veliki Vladimir kako su mu navijači dali nadimak, ili Cvele kako ga oslovljavaju prijatelji, pa i ogromna većina simpatizera crveno-belih, veliko košarkaško ime izgradio je na Malom Kalemegdanu gde je za 13 sezona osvojio dve nacionalne titule, jedan domaći kup. U crveno-belom dresu je odigrao svoju prvu i poslednju profesionalnu utakmicu.
cvele 

U novom sazivu Skupštine KK Crvena zvezda nalazi se čak 57 članova, u odnosu na prethodni saziv od 35 članova, i to je najveći saziv kluba u istoriji.

Među članovima se nalaze po prvi put i aktivni igrači prvog tima kapiten Branko Lazić i Marko Simonović, kao i sve generacije Zvezdaša iz svih sfera javnog života. Kako je Mozzart Sport preneo, među njima su i Momčilo Bajagić Bajaga, centar Čikago Bulsa Nikola Vučević, nekadašnji prvotimci kluba Milan Gurović i Igor Rakočević, te bivši reprezentativac Srbije Darko Miličić, pa nekadašnji fudbaler tima sa Marakane Miloš Ninković, mnogobrojne ličnosti iz sveta kulture i sporta, koje su osvedočeni zvezdaši, kao što su glumci Gordan Kičić i Srđan Timarov.

miličić 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR