Glas Javnosti

ČANČAR: Luka je temperamentan i psuje kad se naljuti, a Jokić je nečujan (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaš Denvera Vlatko Čančar govorio je o svom saigraču Nikoli Jokiću u podkastu "DNVR Nuggets", a osvrnuo se i detaljno na sve što je proživeo dolaskom u NBA. On je prokomentarisao i svog sunarodnika i saigrača iz reprezentacije Slovenije Luku Dončića.

„Igrati sa Lukom… kao što vidite, on ume da bude veoma temperamentan. Ako ga ne pratite, psovaće vas, ljutiće se na vas. Morate da šutirate kad on to kaže, on je uvek taj koji će reći ‘okej, ovo je moj tim, ja sam lider’ i on to dokazuje na svakoj utakmici. Jokić je isti ali je u ‘nečujnom režimu’. U suštini, ako biste ih okarakterisali kroz jačinu zvuka, Luka je na 100, Džoker na 15 ili 12. Nikola je isti, ali neće biti ljut na tebe ako ne šutiraš, samo će biti iznerviran na kraju jer ne može sve sam da uradi“, objasnio je Čančar.

Slovenac je uporedio način na koji igraju obojica, a Luku je izdvojio kao veštijeg igrača.

„Kada je igra u toku, osećam da je Luka veštiji jer može i da dribla. On ima svoja oružja. Nikola kao da ima lepljivu ruku, možete da ispadnete iz odbrane jer vas dobro lažno fintira. Ili ima samo jedan dribling, igra leđima, okrene se i slično. Što se tiče koeficijenta inteligencije, mislim da su toliko dobro naučili igru da iz ćoška mogu da bacaju te lopte bez gledanja jer tačno znaju da će neko biti tamo“.

Na kraju je Čančar rekao da je pitanje izbora između Nikole i Luke veoma teško.

„Obojica su mi neverovatni igrači i nemojte me više pitati to, ako me ponovo to pitate, dugujete mi jednu večeru“, rekao je Čančar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR