Glas Javnosti

BRUTALNA PARTIJA JOKIĆA: Džokerov 'TRIPL-DABL' doveo Nagetse do PRODUŽETAKA, Sansi bukvalno 'pregaženi' (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

U još jednoj pobedi Denvera, u meču protiv Finiksa, Nikola Jokić je ponovo briljirao i odveo svoj tim do produžetaka koji su na kraju i poslali Sanse u zaborav.

Nikola Jokić je nezaustavljiv! Srpski centar ponovo je bio predvodnik Denvera u još jednoj pobedi Nagetsa, ovoga puta posle produžetaka koje im je upravo Jokić omogućio svojim pogotkom i briljantnom napadačkom partijom.

Denver je uspeo da ostvari osmu pobedu u 15. meču u sezoni i tako stigne do pozitivnog učinka, ali nije bilo nimalo jednostavno. U meču u kojem su Finiks Sansi vodili gotovo čitav meč, Denver je predvođen Jokićem uspeo da stigne do izjednačenja u finišu, a potom i preokreta u produžetku.

Nikola Jokić je bio sjajan i zamalo je ostvario još jedan "tripl-dabl" ove sezone, upisavši 31 poen, 10 skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte! Da sve bude još bolje, nijedan od 31 poena Jokić nije postigao sa linije za slobodna bacanja!

Jokić je samo jednom bio poslat na liniju penala, taj šut je promašio, ali je zato pogađao iz igre, uz 14/24 pri šutu za dva i jednu trojku iz tri pokušaja.

Koliko je Jokić sjajan ove sezone pokazuje i da je ovo bila njegova 15. utakmica sa ostvarenim "dabl-dabl" učinkom ove sezone (dakle u svakom meču ove sezone), četvrti meč u kojem je upisao bar 30 poena i čak 10. utakmica u kojoj je upisao najmanje sedam asistencija!

Srpski centar je na nešto više od minut do kraja meča pogodio za 114:114, što se ispostavilo kao rezultat posle četvrte četvrtine, da bi onda u nastavku sa još četiri poena "pogurao" Nagetse ka važnom trijumfu. Jokić je imao i odličnu podršku na ovom meču, pošto je Geri Heris ubacio 19 poena, Džamal Marej 18, a Monte Moris i Vil Barton po 17 poena.

U poraženom timu Finiksa, Devin Buker je bio sjajan sa 31 poenom, Deandre Ejton je imao 27 poena i 13 skokova, a Mikal Bridžis je stigao do 24 poena i 10 skokova. Ipak, protiv Jokića i ekipe ni to nije dovoljno.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR