Glas Javnosti

BOSTON HEROJSKI PROTIV MAJAMIJA: Sledi pravi spektakl sa VORIORSIMA

Košarka
Autor: Glas javnosti

Majstorica je pripala Bostonu! Seltiksi će na megdan Golden Stejtu posle trijumfa na parketu Majamija sa 100:96 za 4-3 u velikom finalu Istoka.

Sledi veliki obračun za NBA prsten, dobićemo novog šampiona. Milvoki je ostao bez trona, a generalno cela serija Istoka i Zapada opravdala je očekivanja, bilo je mnogo atraktivnih i napetih serija i završnica, s time da su Voriorsi malo dominantnije došli do poslednjeg čina. 

Sa druge strane, Seltiksi su se žestoko nadigravali sa Majamijem, u poslednjem meču najefikasniji je bio Tejtum sa 26 poena, 10 skokova i šest asistencija. a Džimi Batler je na drugoj strani odigrao svih 48 minuta bez izmene! 

Ubacio je 35 poena uz devet skokova, Adebajo ga je ispratio sa 25 poena, 11 skokova i četiri asistencije, ali ni to nije bilo dovoljno. Braun i Smart su bili pratioci Tejtuma sa po 24 poena, Vilijams je još bio dvocifren sa 11 poena.



Boston je sa 6:0 otvorio meč i trasirao put ka pobedi, na prvu pauzu između četvrtina je otišao sa +15, maksimum je bio +17, a uz manje oscilacije, nijednom nije prednost bila ugrožena. Samo je Majami utešno spustio razliku na kraju, a u trojkama, imao je kritičnih 6/30. U prvom poluvremenu su starteri Majamija zajedno ubacili 43 poena, sam Batler je imao 24, od toga - čak 18 u drugoj deonici.

MVP finala Istoka je očekivano Džejson Tejtum, a Bostonu je ovo prva pobeda u sedmom meču plej-ofa na gostujućem terenu još od duela protiv Milvokija za titulu 1974. godine!

 Tehnički, Seltiksi su bili gosti i pre dve godine protiv Toronta kada su pobedili u sedmom meču, ali tada se igralo u čuvenom "bablu". Bio je ovo veliki udarac za Majami, potvrđuju to i reči Erika Spolstre. 

- Ovo je jedan od onih zaista teških trenutaka, ne možeš se za to spremiti... Ovo je jedan od najgorih osećaja koji možeš doživeti kada uđeš u svlačionicu posle ovakve utakmice - rekao je Spolstra.


Nedostajao mu je i Tajler Hiro, koji se oporavio posle tri meča pauze, ali je ostao bez košgeterskog učinka za sedam minuta na terenu. I zbog toga je Batler rešio da igra ceo meč kako bi to nadoknadio, postao je drugi igrač ove sezone koji je igrao u NBA bez izmene, prvi je Jorgos Kalaicakis iz Oklahome, ali je ipak ovo neuporedivo - Jorgos je igrao u porazu od 50 razlike protiv Klipersa.

Sada slede dani pauze do 3. juna, u petak u 3.00 po našem vremenu startuje serija u Kaliforniji!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR