Glas Javnosti

BOŠNJACI POBESNELI! Košarkaši Igokee slavili Kup sa zastavom Republike Srpske

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Igokee osvojili su Kup "Mirze Delibašića" za sezonu 2021./2022.

Klub iz Laktaša je u finalu završnog turnira u Banjoj Luci pobedio ekipu Širokog sa 93:66 i odbranio prošlogodišnji naslov.

Međutim, mnogo više prašine je podiglo ono što se desilo na ceremoniji dodele trofeja. Naime, košarkaši Igokee su se slikali sa zastavom Republike Srpske, dok zastave BiH nije bilo u njihovoj blizini, što je naišlo na osudu tamošnje javnosti.

Zbog svega toga reagovao je i trener osvajača Dragan Bajić koji je za "Mondo" prokomentarisao "slučaj zastava" koji je nepotrebno okarakterisan kao provokacija.

Trofejni trener je kazao da mu nije jasno zbog čega se javlja tolika netrpeljivost prema zastavi Republike Srpske.


- Kao čovek stvarno ne mogu da razumem netrpeljivost i mržnju. Tim gestom nismo hteli nikoga da uvredimo. Organizacija je bila na vrhunskom nivou i domaćin (Borac Banjaluka prim. aut.) zaslužuje sve pohvale. Intonirana je himna Bosne i Hercegovine, bila je i zastava BiH, kao i zastava Košarkaškog saveza BiH, ali ovakav stepen mržnje i netrpeljivosti prema zastavi Republike Spske ne razumem. Stvarno mi nije jasno da neko želi da nam zabrani da se slikamo sa svojom zastavom - rekao je Dragan Bajić i potom dodao:

- Kao čovek ne bih imao ništa protiv da se neko fotografiše sa zastavom Federacije BiH, a kamoli da pokazujem neku mržnju i netrpeljivost. Stvarno to ne razumem, ali ponavljam, mi nikoga nismo želeli da uvredimo. Bar ja lično. Mi volimo svoje, držimo do svoga i zato smo se slikali sa zastavom RS nakon osvojenog trofeja. Na to imamo puno pravo.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR