Glas Javnosti

BOGDANOVIĆ ZA REPRZENTACIJU: Tu sam!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Reprezentativni bek Bogdan Bogdanović poručio je da njegova želja da igra za Srbiju nikada nije bila sporna. Popularni Bogi, koji je vodio Atlantu do pobede nad Čikago Bulsima vredne plej-ofa, otkrio je da se sastao sa selektorom Orlova Svetislavom Pešićem, koji je zatim s lica mesta ispratio vanserijsku partiju šutera Hoksa.

Konačno pravi Bogdan Bogdanović! Sa 26 poena vodio je Hokse do zlata vrednog trijumfa i to protiv direktnog konkurenta za plej-of, kog je sa pet trojki gurnuo ka desetoj poziciji i plej-inu.

Ipak, mnogo više od dobre partije raduju vesti koje je iz Sjedinjenih Američkih Država saopštio Bogdanović, a glase da će Srbija moći da računa na njega na Mundobasketu.

Bivši bek Sakramenta, Fenerbahčea i Partizana, propustio je Evrobasket zbog problema s kolenom, a Orlovi su predvođeni Nikolom Jokićem, uspeli dominantno da osvoje grupu, ali su onda već na prvom ispitu u nokaut fazi doživeli bolan poraz od Italije, ujedno i eliminaciju.

Bogdanović je izjavio da se sastao sa selektorom Pešićem, koji poslednjih dana boravi u Cjedinjenim Američkim Državama i obavio je razgovor sa Jokićem, i da će, pod uslovom da ga zdravlje posluži, biti spreman za veliki izazov koji očekuje srpske košarkaše ovog leta.

„Razgovarali smo selektor i ja. Samo da me zdravlje posluži, moj nastup za Srbiju nikada nije bio upitan. Pričali smo o svemu, i tu sam“, kazao je Bogdanović.

Osim sa Bogdanovićem i Jokićem, selektor Svetislav Kari Pešić je u međuvremenu razgovarao sa Nikolom Jovićem iz Majamija i Aleksejem Pokuševskim koji brani boje Oklahome, ali je trenutno u razvojnom timu, nakon što se posle duge pauze zbog teške povrede vratio treninzima i utakmicama.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u košarci biće održano u Aziji, tačnije domaćin će biti Filipini, Japap i Indonezija, od 25. avgusta do 10. septembra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR