Glas Javnosti

Bogdan Bogdanović izabran u tim decenije Evrolige!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Proslavljeni srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović, član Sakremento Kingsa, izabran je u Evroligin "Tim decenije"

Bogdan Bogdanović je postao poznat široj javnosti kada je 2010. godine počeo da igra za prvi tim KK Partizan.

On je u Partizanu, kao profesionalac, proveo 4 lepe godine i sa crno-belima osvojio 4 titule prvaka Srbije, dva puta je bio šampion ABA lige, a osvojio je i dva kupa Radivoja Koraća.

Iz Partizana je 2014. godine prešao u Fenerbahče kod Željka Obradovića. U Istanbulu je proveo tri godine, gde je sa turskim klubom uspeo da se domogne titule šampiona Evrope, a osvojio je i dve titule šampiona turske i po jedan kup i superkup.

Tokom tih sedam sezona koje je proveo u Evropi kao profesionalac, Bogdanović je u Evroligi prosečno beležio 12.3 poena, 3.3 skoka, 3.1 asistenciju i 1.1 ukradenu loptu, sa prosekom šuta za tri poena od 37.6%.

Glasanjem navijača, medija, igrača i trenera Bogdan Bogdanović je izabran u "Tim decenije" Evrolige za period od 2010. - 2020.

Do sada su u "Tim decenije", sem Teodosića i Bogdanovića, izabrani Nando de Kolo, Dimitris Dijamantidis, Luka Dončić, Kajl Hajns, Serhio Ljulj, Huan Karlos Navaro i Jorgos Printezis.

 Preostaje da se izaberu još tri igrača, kako bi se tim kompletirao.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR