Glas Javnosti

BOBIJA AMERI OBOŽAVAJU, a dobija i novi MILIONSKI UGOVOR

Košarka
Autor: Glas javnosti

Hjuston će ostaviti srpskog centra u ekipi, a kada mu istekne ovaj ugovor zarada Bobana Marjanovića u NBA ligi preći će ukupno 35 miliona dolara.

Boban Marjanović zbog povrede neće biti na raspolaganju Svetislavu Pešiću za predstojeći Eurobasket koji počinje u septembru, ali će se oporaviti na vreme za novu NBA sezonu i kako javljaju američki mediji ostaće igrač Hjuston Rokitsa.

Prvi centar ekipe je Turčin Alperen Šengun i tu dileme nema. Kako bi se oslobodio prostor za njega trejdovan je Kristijan Vud u Dalas, upravo u zamenu za između ostalog i srpskog centra. Iako je bilo priče da će Marjanović dobiti otkaz u Teksasu, to neće biti slučaj.

Već je nastupao Bobi u Teksasu i to kada je u sezoni 2015/16 stigao u NBA i bio član San Antonija, a sada će se boriti za minute sa klupe sa dvojicom igrača. Jedan je Bruno Fernando iz Angole, a drugi je NBA veteran Vili Koli-Stajn.

U ekipi se nalazi još jedan perspektivan igrač na poziciji centra, a u pitanju je Španac Usman Garuba, ali se ovaj košarkaš planira i kao član startne postave i to na poziciji krilnog centra. Sigurno je da će popularni Bobinator započeti svoju sedmu NBA sezonu u Hjustonu, a videćemo da li će uspeti da se izbori za minute u jako ozbiljnoj konkurenciji.

Do sada je samo na konto ugovora u NBA centar iz Boljevca zaradio 32.700.000 dolara, a u narednoj sezoni mu od Hjustona pripada 3.500.000 dolara što znači da će mu zarada iz NBA skočiti na 36.200.000. Uz sve to dolazi i naknada za brojne reklame koje snima, kao i za uloge u holivudskim filmovima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR