Glas Javnosti

BASKETAŠI SRBIJE NADIGRALI I BRAZILCE, DIREKTAN PLASMAN U ČETVRFINALE

Košarka
Autor: Glas javnosti

Basketaši Srbije ostvarili su i četvrti pobedu na Svetskom prvenstvu u Beču. Pobeđen je i Brazil rezultatom 21:17 i tako je naša ekipa izborila direktan plasman u četvrtfinale.

Sjajnom igrom basketaši Srbije stigli su do četvrte pobede iz četiri meča u Grupi A. Nakon što je lagano savladana Nemačka (21:14), u direktnom duelu za prvo mesto u grupi nadigran je Brazil.



Brazilci su otvorili meč dvojkom, naši nisu uspeli da uzvrate, pa je rival poveo sa 3:0. Branković otvara seriju naših dvojkom. Potom je Branković pogodio jedno od dva bacanja za izjednačenje.

Dvojkom Majstorovića Srbija je povela. Nakon promašaja Brazilaca, Vasić zakucava i naši odlaze na plus tri.

Srbija je prednost uvećala dvojkom Stojačića za 9:4. Naši basketaši potom uspevaju da održe prednost i u narednom minutu – 10:5. Potom Stojačić novom dvojkom donosi našima plus šest - 13:7. Brazilci mini serijom od tri poena prilaze na minus tri.

Usledio je odgovor naših koji sa tri vezana poena odlaze na 16:10, pet minuta pre kraja.

Naši su prvi izašli iz bonusa, rival to koristi i ponovo prilazi na minus tri 16:13. Potom je i Brazil izašao iz bonusa.

Branković i Vasić pogađaju i naši su ponovo imali plus pet. Tri i po minuta pre kraja Branković koristi jedno od dva slobodna bacanja – 19:14.

Tri minuta pre kraja Srbija dolazi na 20:15. Brazilci zatim pogađaju dvojku.  Tačku na duel stavio je Stojačić nakon sjajnog prodora – 21:17.

Srbija je obezbedila direktan plasman u četvrtfinale dok će Brazil igrati u osmini finala.

Glas Javnosti / R05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR