Glas Javnosti

ATAMAN: Želim da budem novi Željko Obradović

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ataman će po svemu sudeću od naredne godine promeniti klub i otići u Grčku.

Grčki mediji su pre nekih mesec dana pisali o tome da su se predstavnici Panatinaikosa i Ergina Atamana sastali u Beogradu kako bi uvideli kolike su mogućnosti da od narednog leta uspostave saradnju.

Iako je tokom sezone pisano o tome da je Pablo Laso prvi izbor atinskog velikana, španski stručnjak je na kraju odlučio da se zahvali na pozivu.

Istovremeno, u Efesu se situacija nije odvijala u skladu sa onim kako je planirano. Neuspeh u vidu neplasmana u TOP 8 definitivno je opredelio Ergina Atamana da promeni sredinu, nakon dve uzastopno osvojene Evrolige.

Turskom stručnjaku na kraju sezone ističe i ugovor sa istanbulskim velikanom, a Panatinaikos je, nakon propalih pregovora sa Pablom Lasom, želeo da iskoristi sve navedene okolnosti i za narednu takmičarsku godinu „kapariše“ proverenog stručnjaka.

– Tačno je da razgovaramo i sve što mogu sad da kažem je da imam dobar osećaj. Razgovori su bili iskreni, nagoveštaj pozitivan, moramo još da se dogovorimo oko budžeta i zadataka, mada mogu da kažem da će, kad budem napuštao Efes, Panatinaikos biti moj prvi izbor – poručio je Ataman.

PAO je prethodnih sezona značajno umanjivao budžet; za tekuću je bio među najmanjim u evroligaškoj konkurenciji, čega je svestan i sam Ataman.

Kako bi unapredio igru i pojačao ekipu, biće mu neophodna veća finansijska sredstva kao i bolja klima unutar kluba.


Panatinaikos je ove sezone, kao i u većini od odlaska Željka Obradovića, bio među najlošijim ekipama u Evroligi. Uprkos konstantnim promenama trenera, među kojima su bila i proverena imena nalik Ćaviju Paskvalu, rezultatski iskorak nije napravljen.

Svako od njih imao je i breme vrhunskih rezultata koje je sa zelenima ostvarivao Željko Obradović.

Od svojih devet evroligaških titula, čak pet je osvojio upravo sa Panatinaikosom.

Ataman, poznat u javnosti kao elokventan, ali i čovek koji ume da daje populističke izjave, „uspalio“ je navijače Panatinaikosa rečima da dolaskom u PAO želi da postane novi Željko Obradović.

– Ako dođem među zelene, želim da budem novi Željko u Panatinaiskosu – aludirao je turski sturčnjak, ne smao na nisku trofeja, već i trinaestogodišnji staž na klupu Panatinaikosa.

Maltene deceniju i po, Obradović je predvodio PAO osvojivši čak 23 trofeja, od kojih pet u Evroligi.

Ataman smatra da će mu odgovarati ambijent u OAKA areni, uprkos tome što je ove sezone zabeležen rekordno mali broj ljudi na mečevima – prosečno tek negde oko šest hiljada.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR