Glas Javnosti

AMERIKANCI LUDE ZA NIKOLAMA

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nikola Topić je novo veliko ime u svetu košarke, NBA zvezde već pričaju o mladom igraču Mege koji apsolutno briljira na terenu sa samo

Topić igra na briljantnom nivou u aktuelnoj sezoni ABA lige i postoji velika verovatnoća da na narednom NBA draftu bude izabran sa visokog mesta u prvoj rundi.

Prema poslednjim prognozama Topić bi trebalo da bude među deset pikova, a njegove igre se u Americi prate iz nedelje u nedelju.

Džonatan Dživoni koji stoji iza servisa Draft ekspres koji prati mlade košarkaše, ponovo je objavio kompilaciju Topićevih poteza i dao novu procenu njegovih mogućnosti.

"Topić ima idealnu visinu za plejmejkera, ima kreativnost i pregled igre, hiruršku preciznost u igri dva na dva uz jedinstveni ritam, osećaj za prodor i pogađanje u visokom procentu", naveo je Dživoni.

Topić je skrenuo pažnju i pojedinih košarkaša, a urnebesan komentar je imao bivši saigrač Nikole Jokića u Denveru Bouns Hajland.

"Svake godine se pojavi novi Nikola, to nije normalno", naveo je Hajland.

Reagovao je još jedan nekadašnji timski drug Jokića, takođe plejmejker Monte Moris, nizom emotikona koji se smeju.



Hajlandova aluzija je jasna, ne samo da Nikola Jokić dominira NBA ligom već je od prošle sezone u tom takmičenju i Nikola Jović tako da bi Topić mogao da postane treći Nikola iz Srbije u američkoj košarci, a treba napomenuti da je već godinama tamo još jedan Nikola, ali Vučević iz Crne Gore.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR