Glas Javnosti

AMERI NASTAVLJAJU PO STAROM: Jokić je najgori MVP u poslednjih 40 godina

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nikola Jokić je favorit za novu MVP titulu u NBA ligi, a kako se približava momenat da se odabere najbolji igrač, tako možemo da očekujemo negativne izjave o njemu, po starom receptu. Među prvima se javio bivši košarkaš Gilbert Arenas.

Nekadašnji košarkaš Vašingtona istakao je da je Jokić najgori MVP NBA lige u poslednjih 40 godina.

„Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo - rekao je Arenas u podkastu „Najt kep“.

Tu se nije zaustavio.

„Kada je Jokić 2021. osvojio nagradu, Denver je bio peti ukupno gledano, on je imao 26 poena, 8 skokova i 10 asistencija po meču, šta je istorijski po tome? Centar koji je umalo zabeležio tripl-dabl u proseku. Zamalo, znači nije uspeo, nego je bio blizu, dali su mu. Druga MVP titula je bila kada je Denver bio na 10. mesto u celoj ligi, 28 poena, osam skokova i 13 asistencija, šta je istorijski po tome?“, zaključio je Arenas.

Poznajući situaciju, možemo izjave slične ovoj očekivati i u narednim danima i sedmicama.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR