Glas Javnosti

ABA LIGA: Partizan se 'vraćao iz mrtvih', Miler Mekintajer promašio šut za pobedu, Zvezdi prvi derbi u sezoni! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvom ovogodišnjem večitom derbiju u košarci u okviru 8. kola ABA lige rezultatom 86:85.

Partizan je košem Jankovića poveo sa 2:0, ali je ubrzo Zvezda preuzela konce igre u svoje ruke, pogađali su za tri poena O'Brajant, Jagodić Kuridža, Lazić i Ročesti, pa je ubrzo rezultat glasio 19:9.  

Domaći sastav je uhvatio priključak zahvaljujuću Gordiću, na čiju trojku su se nadovezali Tomas i Zagorac, pa je Zvezda na prvu pauzu otišla sa tri poena viška (22:19), da bi najviše zahvaljujući Vilu Mozliju Partizan uspeo i da povede, 29:26.

Nije u tom momentu ništa išlo od ruke igračima Zvezde, razigrao se Partizan, vodili su crno-beli i 33:30, kada je Lengston Hol pogodio trojku za izjednačenje. Od tog trenutka, Zvezda je preko Lojda i Terija držala sigurno vođstvo dok je crno-bele u igri čuvao Miler Mekintajer. 

Gosti su u završnih 26 sekundi poluvremena ušli sa prednosti od četiri poena (44:40), kada je Ročesti na deset sekundi pre kraja druge deonice pogodio trojku za 47:40. Činilo se da će Partizan imati poslednji napad, ali je Volden iskoristio nonšalantnost Tomasa pri uvođenju lopte i nepažnju Gordića, presekao pas i pogodio trojku za 50:40.

 

Partizan je drugo poluvreme otvorio trojkom Dangubića, ali je uzvratio Džordan Lojd košem uz faul Rašona Tomasa, a trojkom Voldena razlika je otišla na 56:43. Trojkom Tomasa, te koševima Dangubića i Zagorca razlika je ubrzo smanjena na šest poena, ali je Lojd vezao pet poena i vratio dvocifrenu razliku u korist crveno-belih.  

Uspevala je ekipa Saša Filipovskog da u nekoliko navrata razliku smanji na ispod deset poena, pa je šest minuta pre kraja Zvezda imala 77:69, ali bi uglavnom crveno-beli uzvratili pogođenom trojkom, ovog puta Lojda. Raspoloženi za igru bili su Tomas (trojka) i Mozli (koš nakon asistencije Gordića), pa je domaći sastav serijom 5-0 ponovo pripretio Zvezdi, ali je ubrzo stigao odgovor u vidu pogodaka O'Brajanta i Ročestija. Sa druge strane, poene je u tom trenutku postizao Pejdž (84:78), a nakon promašaja Branka Lazića za tri poena Davidovac je faulirao Miler Mekintajera, pa je nekadašnji organizator igre Cedevita Olimpije smanjio prednost gostiju na 84:80. Dodatno je Partizan prišao pogocima Mozlija sa linije za slobodna bacanja.

Nije moglo bez drame, pa je nakon koša O'Brajanta za 86:82, te promašaja Miler Mekintajera za dva poena, Volden napravio faul u napadu a Zagorac pogodio trojku i smanjio na samo poen zaostatka.

Odgovornost u Zvezdi je preuzeo Ročesti, ali njegov šut za tri nije bio precizan, usledila je kontra Partizana, ali Miler Mekintajer nije uspeo da je pretvori koš, pa je meč završen rezultatom 86:85.

Crvena zvezda je ostala neporažena, dok je Partizan zabeležio četvrti poraz od početka sezone. 

Domaće je predvodio Tomas sa 19, Miler Mekintajer je dodao 15, Mozli 13, a Zagorac 12 poena, dok ej u Zvezdi prednjačio Lojd sa 18, a Volden je ubacio 16.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR