Glas Javnosti

"Kralj Džejms" laže

Košarka
Autor: Glas javnosti

Karijera Lebrona Džejmsa je bila... Zanimljiva. Najblaže rečeno. Odmah da raščistimo, radi se o vrhunskom košarkašu, ponekad čak i potcenjenom od strane pojedinih ljubitelja "igre pod obručima". Nema sumnje da je u top 5 igrača ikada. Samo, jedna stvar baca ozbiljnu ljagu na njegova dostignuća i njegovo bitisanje u NBA ligi.

Prvo, kada je shvatio da u Klivlendu neće moći da dođe do šampionskog prstena, napravio je skoro pa rijaliti šou od toga čiji će dres da obuče, da bi potom oformio prvi supertim u istoriji takmičenja.

Takođe, već je postalo jasno da samozvani "kralj" vedri i oblači ligom preko agencije svog prijatelja, Riča Pola, koja se zove Klač sports. Da pojednostavimo, zaštićen je kao beli medved. I mnogo više od toga. Razlog? Pa, donosi novac, a onaj ko donosi novac, može da radi šta hoće. 

Ipak, postoji još jedna stvar koja Lebrona čini beskrupuloznim. Potreba da se održava određeni imidž kroz nemilosrdni marketing. Ovaj segment njegove ličnosti skoro da ga ne čini ljudskim bićem. Sve, apsolutno sve je podređeno tome da Džejms ima sjajan imidž. 

Mnogo puta je uhvaćen i u izricanju gnusnih laži, pa među publikom ima reputaciju ozbiljnog lažova. Zapravo, priča je otišla toliko daleko da na internetu možete da pronađete čitave kompilacije njegovih neistina sa naslovom koji se ponavlja:

- Lebron Džejms laže bez razloga.

Ipak, u poslednje vreme deluje da je baš preterao, s obzirom da je u svoje marketinške šeme upleo rođenog sina, Bronija. Vrlo je verovatno da ste čuli za njega, ali ne po košarkaškom umeću, već samo po slavnom ocu, koji ne propušta priliku da od njega napravi priču, možda znajući da mladić ne poseduje kvalitet da postane NBA igrač, pa da kroz reke, mora i okeane marketinga pokuša da mu omogući ugovor u najkvalitetnijoj ligi na svetu.

Naravno, tu se spominje i mogućnost da otac i sin zaigraju u istom timu, što bi bio istorijski momenat u sportu. Zbog toga se čak i spominje da bi Lebron mogao da napusti Los Anđeles Lejkerse, jer oni nisu zainteresovani da na Draftu izaberu Bronija, koji pruža ispodprosečne partije na koledž nivou. Mada, "po kuloarima" se priča i da bi mogli da se predomisle i da svoju kasu dopune stotinama miliona dolara. 


Glavno pitanje je da li Džejms stariji čini uslugu mlađem time što ga je upleo u svoju mrežu laži i beskrupuloznog marketinga? Vrlo je verovatno da Broni ne poseduje kvalitet da se takmiči na vrhunskom nivou, a kako publika ume da bude surova, pogotovo prema sinovima slavnih roditelja, nije isključeno da bi mladić mogao prođe kao bos po trnju u NBA ligi i da postane predmet podsmeha.

Najmanje što je potrebno čoveku koga je srce izdalo u julu prošle godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR