Glas Javnosti

JOKIĆ TERMINATOR: Ubacio 46 poena uz tripl dabl, potpuno sam POBEDIO Pelikanse u PRODUŽETKU (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Fantastična partija srpskog centra.

Nikola Jokić je ubacio čak 30 od svojih 46 poena u poslednjoj četvrtini i produžetku i gotovo sam odveo Denver Nagetse do pobede u veoma uzbudljivom meču protiv Nju Orleans Pelikansa - 138:130.

Srbin je utakmicu završio sa 17. tripl dablom u sezoni: 46 poena, 12 skokova i 11 asistencija, uz šut iz igre 16-22 (3-5 za tri poena) i 11 od 12 sa linije slobodnih bacanja.Nagetsi su imali na kraju šansu da utakmicu dobiju i u regularnom delu, pošto je posle pogođenih penala Jokić ukrao loptu i dobacio je do slobodnog Džefa Grina, ali njegov šut u poslednjoj sekundi nije bio dobar.


U produžetku su Pelikansi krenuli silno, i poveli sa 130:126, ali Denver i Jokić su odgovorili i napravili seriju od 12:0, ostavivši protivnike bez šansi.

A sve je moglo biti tako jednostavno: Denver je vodio sa 34:13 pri kraju prve četvrtine, i mnogi su pomislili da će utakmica biti lagana. Tako nije mislio Brendon Ingram, koji je krenuo da zatrpava koš Nagetsa, pa su Pelikansi na poluvremenu, uz njegov koš sa pola terena, došli do samo minus pet. Ingram je bio taj koji je doneo i prvo vođstvo Nju Orleansu, sredinom treće četvrtine.



U trećoj četvrtini Meloun je i izgubio živce, i zaradio tehničku grešku, zbog koje je burno reagovao, pa je odmah morao u svlačionicu. Denver je zatim dobio još jednu tehničku, pa još jednu, Demarkusa Kazinsa, pa još jednu, Brina Forbsa, pa još jednu, timsku, i tako je vođstvo Nju Orleansa posle silnih slobodnih bacanja postalo dvocifreno.

Ali tada se desio Nikola Jokić. U poslednjoj četvrtini ubacio je 23 poena, i bio je nezaustavljiv, a dominacija se nastavila i u produžetku.

Nikola je na 3,2 sekunde do kraja regularnog dela utakmice pogodio oba slobodna bacanja, što je donelo njegovom timu produžetak, a zatim je pogodio i ključnu trojku u produžetku. Denver je na kraju uspeo da ostvari neverovatnu pobedu, koja je još vrednija ako se zna da su u trećoj četvrtini ostali bez trenera Majka Melouna, koji je isključen.

U timu Nju Orleansa Brendon Ingram je ubacio 38 poena, a Denver je zaustavio njihov niz od 4 uzastopne pobede, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR