Glas Javnosti

SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda slavila u Novom Sadu i napravila veliki korak ka novoj šampionskoj tituli! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su pobedu nad Vojvodinom u meču 15. kola Superlige Srbije golovima Milana Gajića u 26. i El Fardu Bena sa penala u 75. minutu.

Vojvodina je prvu priliku imala već u 40. sekundi utakmice. Uspeo ne Čović da dođe do lopte ispred defanzivaca Zvezde, potom i da uposli Vukadinovića koji je šutirao praktično sa penala, ali je Borjan maestralno reagovao i sačuvao mrežu svog tima. Usledila su tri vezana kornera, ali nije gol gostujućeg tima ugrožen, pa je ostalo 0:0.

Beograđani su do prednosti mogli u petom minutu, kada je nakon faula nad Petrovićem Kanga pokušao da uposli Bena, ali je njegovu nameru osujetio Devetak, dok je dva minuta kasnije Ivanić sjajnim driblingom "izbacio" Bjekovića, uputio pas ka Falćineliju, ali je Andrić uspeo da izbaci loptu ispred napadača Zvezde.

U 17. minutu Ivanić je sa sredine terena pokušao da uposli Bena, Devetak je izgubio ravnotežu i sapleo Zvezdinog internacionalca, pa je dosuđen faul sa 17 metara za crveno-bele. Ben je pokušao, ali je njegov udarac završio tik iznad prečke, mada je utisak da bi Vukliš uspeo da stigne ovaj pokušaj, s obzirom na to da je lopta išla u njegov ugao. 

Zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu, a mirnom igrom pokušavala da izmori igrače Vojvodine, a u 25. minutu Bjeković je fauirao Ivanića, ali nakon centaršuta Bena nije bilo opasno po novosadske crveno-bele.

Gosti su u 26. minutu stigli do vođstva preko Gajića. Loše je odreagovao Čović, lopta je stigla do Gajića, Andrić i Đorđević se nisu razumeli oko toga ko bi trebalo da izađe ispred Zvezdinog beka, a on iskoristio prostor i uputio snažan šut ka golu Vukliša. Lopta je na tom putu zakačila Devetka i završila u golu za 1:0.


Vojvodina je u narednih par minuta vezala čak dve prilike nakon prekida. Prvo je Milunović napravio faul nad Vukadinovićem a nakon centaršuta Drinčića Andrić je probao, no Borjan je bio na pravom mestu i lako uhvatio loptu, da bi odmah potom Eraković loše procenio jednu loptu, umesto nje šutnuo Bjekovića na ivici kaznenog prostora, a Drinčićev šut iz prekida zaustavio je Ben glavom i poslao loptu u korner, nakon kog je Bojić glavom bio za malo neprecizan. 
 
Sjajnu akciju izvela je Zvezda deset minuta nakon prvog gola. Kanga je uposlio Petrovića, on lepo pronašao Ivanića, a nekadašnji kapiten Vojvodine pokušao da uhvati Vukliša na "krivoj nozi". Na žalost po crveno-bele, lopta je završila tik pored gola domaćeg sastava.
 
 Vojvodina je pripretila početnom drugog poluvremena, imali su Novosađani dve šanse nakon kornera, ali nije bilo promene rezultata. Opasno je bilo na suprotnoj strani u 50. minutu, kada je Ivanić uspeo da se izbori za poziciju za šut, ali je njegov pokušaj završio tik preko prečke. Na njegovu šansu u naredna četiri minuta nadovezali su se Ben i Falćineli, a Italijan je nakon greške Drinčića dobio loptu na sedam-osam metara, šutirao, ali je golman Vojvodine uspeo da spreči drugi gol Zvezde. 
 
U 57. minutu Kanga je pokušao da sa oko 25 metara šutira, Stojković ga je sa leđa faulirao i dobio žuti karton, ali je pokušaj Bena završio u rukama Vukliša. 
 
Nije u narednih 15 minuta bilo šanse ali jeste uzbušenja, pošto je Čović nakon duela sa odbranom Zvezde tražio penal, ali je sudija Novak Simović odmahnuo rukom. Nastavili su domaći da pritiskaju, a nakon faula Bena nad Drinčićem i gužve ispred Borjana lopta je završila pored gola.
 
U 74. minutu Veljko Nikolić je dobio pas od Petrovića u prostor, ušao u šestnaesterac domaćina, Đuričin bespotrebno oštro startovao, oborio ga, a Ben sa penala doneo 2:0. 
 
 
Četiri minuta pre isteka 90. Vukanović je okušao šut sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla preko gola Vojvodine.
 
Zvezda je u Novom Sadu stigla do 13. pobede i vratila se na devet bodova viška u odnosu na Partizan, dok je Vojvodina pala na treće mesto sa 30 bodova, dva manje u odnosu na crno-bele.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR