Glas Javnosti

Zvezda propustila šansu ZA ELITNO TAKMIČENJE: Penali PRESUDILI za prolaz OMONIE! (VIDEO)

Fudbal
Autor:

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Omonije posle penala 4:2 (1:1) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona čime su i definitvno izgubili priliku da se takmiče za "ušati" pehar.

Tragičari meča u Nikoziji bili su Miloš Degenek i poslednje pojačanje Dijego Falčineli, kojima je brazilski golman Fabijano odbranio udarce sa 11 metara.

Kod domaćina sva četiri puta su pogodili izdvođači Gomes, Gomeš, Asante i Lecjaks, a kod Zvezde su bili precizni Gavrić i El Fardu Ben.

Zvezdin san o Ligi šampiona pukao je kao balon od sapunice na stadionu GSP, gde je pre osam godina bila bolja od istog kluba na "lutriji", samo u borbi za Ligu Evrope.

Sada nije i ne može da se kaže da je nezasluženo, pre svega jer su oba tima priželjkivala ishod u penalima, a posebno tim Dejana Stankovića koji nije imao snage da, posle psihološke prednosti zbog gola u finišu prvog poluvremena, ide na preokret.

Posebno je to bilo uočljivo u produžecima. A bio je vidljiv kvalitet na njenoj strani.

Ipak, crveno-beli nisu na terenu pokazali da su bolji i moraće da nastave put u kvalifikacijama za Ligu Evrope i propuste prvu meč loptu za jesen u Evropi.

Za razliku od Omonije koja je napravila najveći uspeh u klupskoj istoriji, pokazavši da je tvrd orah jer je ranije posle produžetaka isekla još jednog favorita – Legiju, kao i jermenski Ararat.

Zvezda je sve mogla da reši u 90. minuta kada je u drugom poluvremenu promašila nekoliko velikih prilika u režiji, pre svih, Mohameda El Fardua Bena i Mirka Ivanića.

Kiprani su celu igru svodili na prekide i kontre, pa su upravo tako i dali gol.

Milan Borjan je pogrešio prilikom trećeg kornera u nizu Đordija Gomesa, ispustio je loptu od stative i "spakovao" gol iznenađenom Mihaelu Luftneru posle pola sata igre.

Tako nešto nije iseklo Zvezdu, nastavila je da pritiska domaćina i brzo stigla do izjednačenja.

Ben je u "trepavicu" pogodio Ivanića, a ovaj glavom doneo 1:1 i ogromnu psiholopku prednost, pre svega jer je pogodak pao minut pre odlaska na odmor.

Ipak, to crveno-beli nisu iskoristili i prvu put posle četiri godine eliminisani su u jednog kvalifikacionoj rundi za plasman u grupnu fazu.

(Glas javnosti/B92.net)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR