Glas Javnosti

Zvezda pobedom protiv Proletera proslavila titulu! Marakanom se orilo: Ustala je Crna Gora, svetinja se branit' mora (VIDEO)

Fudbal
Autor:

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas Proleter iz Novog Sada sa 2:1 (2:1), u utakmici 30. kola Superlige, i proslavili osvajanje 31. šampionske titule.

Iako je na početku sezone bilo planirano da se i ove godine odigra plej-of, pandemija koronavirusa skratila je sezonu za sedam kola.


Mečevima 30. kola večeras je završen šampionat Srbije, a titulu je poodavno osigurala Crvena zvezda, koja je večeras pred svojim navijačima, njih oko 18.000, savladala Proleter sa 2:1 i na kraju osim 31. šampionskog trofeja može da se pohvali i sa 14 bodova više od drugoplasiranog Partizana. Duel Zvezde i Proletera zato nije imao takmičarsku važnost, ali su Zvezdini fudbaleri želeli da ostave što bolji utisak pred navijačima na proslavi titule koja će trajati duboko u noć.


Nije baš počelo kako su želeli, Proleter je posle jednog kornera u šestom minutu i nespretne reakcije Zvezdine odbrane, pogotkom Andrejevića poveo sa 1:0. Domaćima je trebalo dosta vremena da ''povežu konce'' u svojoj igri, ali do izjednačenja su stigli već u 19. minutu, kada je Vukanović lepo proigrao Matea Garsiju kroz sredinu, a Argentinac je izbio sam pered golmana Petrića i bez problema ga savladao - 1:1.

Potom su Novosađani još par puta opasno pripretili udarcima iz daljine, od kojih je posebno nezgodan bio pokušaj Jovanovića, kada je Borjan odličnom intervencijom izbio loptu u korner. Ipak, i pored vrlo dobrog utiska u prvih 45 minuta, fudbaleri Proletera su posustali, što je u 37. minutu iskoristio Zvezdin bek Milan Gajić i na asistenciju Matea Garsije iskosa sa desne strane pogodio Petrićevu mrežu - 2:1.


Važan detalj iz prvog poluvremena je i povreda El Fardua Bena, koji je morao da izađe iz igre u 20. minutu, a njegvo mesto na terenu zauzeo je Mirko Ivanić. U poluvremnenu je trener Crvene zvezde Dejan Stanković zamenio Pavkova, na teren poslao Tomanea, koji je već u 48. minutu mogao da se upiše u strelce posle lepe akcije Nikolića i Ivanića, ali je golman Proletera ovoga puta izašao kao pobednik. Bilo je još nekoliko obećavajućih akcija Zvezde preko Gajića, Proleter je mogao do izjednačenja u 81. minutu iz slobodnog udarca kada je Borjan još jednom odlično reagovao... Rezultat se nije menjao, a u međuvremenu je svoj debinantski nastup za Zvezdu upisao i Seku Sanogo, koji je u 65. minutu zamenio Branka Jovičića.

Izvor:Sportske.net/Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR