Glas Javnosti

ZVEZDA POBEDILA GENT ZA EVROPSKO PROLEĆE: Petrović i Milunović potopili Belgijance! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde dva kola pre kraja grupne faze su praktično 99 odsto obezbedili proleće u Evropi, jer su u četvrtoj rundi grupe L Lige Evrope savladali u gostima Gent sa 2:0! Crveno-beli su u Belgiji slavili golovima Njegoša Petrovića i Nemanje Milunovića, a pored njih.

Crvena zvezda će upamtiti 26. novambar 2020. godine jer joj su se sve želje ispunile: brzim golovima u oba poluvremena, pa sjajnom odbranom i srčanom borbom svih 90 minuta pobedili su u Gentu 2:0, Hofenhajm je slomio Slovan u Liberecu 2:0, pa je nokaut faza u Ligi Evrope 99 odsto obezbeđena. Ostaje formalno da se osvoji bod i overi zaslužen plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Zvezda je bila hrabra, borbena, odvažna bez petorice važnih startera (Katai, Rodić, Kanga, Sanogo, Gobeljić) i sasvim zasluženo se sa osmehom vraća u Beograd jer je gotovo pa ispunila drugi najvažniji cilj.

Početak iz snova za Zvezdu u Gentu, korner, pa "bomba" Njegoša Petrovića sa 18 metara i vođstvo u 55. sekundi. Međutim, kao što se i pretpostavljalo, a dobro je predvideo i stručlni štab srpskog prvaka, Belgijanci mnogo bolje igraju kao gosti nego kod kuće, jer bez individualnog kvaliteta teško probijaju obrane poput Zvezdine.

Crveno-beli su se vratili u pliutku zonu, Gajić po desnoj strani i Aleksa Vukanović kao "levi bočni" odlično su zatvarali sve pokušaje sda strane, vezisti su zatvorili sredinu tako da je trojicu štopera (Miliunović, Pankov, Degenek) ostalo da čiste sve što igrači Genta ubace pred Borjana. Imao je Gent 66 odsto posed lopte, čak 11 šuteva, ali samo jednu šansu u 44. minutu kad je Bukari šutirao glavom a Borjan izbacio loptu u korner. I ništa više jer je "italijanska odbrana" koju je servirao Stanković funkcionisala dosta dobro.

Šteta je samo što igrači Zvezde nisu neke osvojene lopte pretvarali u bolje kontre već su ostali samo na tom jednom, ali zlata vrednom šutu Njegoša Petrovića.

Priželjkivala je Zvezda reprizu i dobila u 58. minutu. Korner El Fardu Bena i nebeski skok Nemanje Milunovića duplirao je prednost i nagovestio hepiend. Naredio je Stanković nerado "katenaćo", povreda Njegoša Petrovića je to nametnula, Gent je pritiskao, imao dve šanse ali i dokazao da neefikasnost koju pokazuje u Evropi skupo košta. Belgijansci se opraštaju, videćemo hoće li imati motiv da se bar revanširaju Česima za poraz u Libetrecu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR