Glas Javnosti

Zvanično: UEFA donela odluku, poznato kakav evropski put čeka Zvezdu, Partizan i ostale srpske klubove u Evropi!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Evropska fudbalska unija donela je nekoliko veoma važnih odluka kada je u pitanju nastavak fudbalske sezone.

Prva odluka doneta je o gradovima u kojima će biti odigrane utakmice Evropskog prvenstva naredne godine, i na tom polju nema promena, tako da će domaćini odloženog Eura biti Rim, Baku, Sankt Petersburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, London, Glazgov, Bilbao, Dablin, Minhen i Budimpešta.

Takođe, doneta je i odluka kako će izgledati kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope.

Kvalifikacione runde za oba takmičenja biće odigrana na po jedan meč, izuzev plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će biti odigrana dva susreta.

Što se tekuće sezone tiče, u Ligi šampiona i Ligi Evrope biće dozvoljeno po pet izmena, a ekipama će biti dopušteno da registruju tri nova igrača, uz uslov da nisu po završetku januarskog prelaznog roka imali potpisan ugovor sa nekom drugom ekipom, koju su u međuvremenu napustili.

Rok za završetak tekućih prvenstava je 3. avgust, a završnica sezone u Ligi šampiona biće održana kao takozvani "fajnal-ejt" turnir od 12. do 23. avgusta (od 12-15. četvrtfinala, 18-19. polufinala, 23. finale), a tome će prethoditi osmofinalne utakmice koje nisu odigrane zbog početka pandemije - aktuelni datum je 7. avgust, mada bi oko toga moglo da bude promena. Finale bi trebalo da bude odigrano u Lisabonu, a ukoliko bude potrebno, za mečeve će poslužiti i Porto i Gimaraeš.

Završnica Lige Evrope biće odigrana po istom principu u nemačkim gradovima Kelnu, Duizburgu, Gelzenkirhenu i Dizeldorfu od 8. do 19. avgusta, dok će preostale utakmice osmine finala biti odigrane ranije. Finalni susret biće odigran u Kelnu.

To znači da će finale Lige šampiona naredne sezone biti odigrano u Istanbulu, dok će završnu borbu za trofej Lige Evrope u sezoni 2020/21 ugostiti Gdanjsk.

Utakmica Superkupa pomerena je za 24. septembar u Bukureštu.

 A sudbinu je saznala i reprezentacija Srbije, koju očekuje duel polufinala Lige nacija protiv Norveške. Ovaj meč biće odigran 8. oktobra u Oslu, dok je finalni meč, u kom će zaigrati još i bolji iz duela Izrael - Škotska, zakazan za 12. novembar,

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR