Glas Javnosti

Znamo da su fudbaleri plaćeni suvim zlatom, a evo koliko zarađuju sudije

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nebrojano puta ste se prekrstili ili bar isčuđavali na to koliko zarađuju vrhunski fudbaleri širom sveta, ponajviše u "ligama petice". Zimus nas je šokirao i transfer Kristijana Ronalda za platu od 200.000.000 evra godišnje - 16.666.666 evra mesečno - 555.555 evra po danu...

A koliko zarađuju vrhunske sudije, najbolji arbitrni evropskog i svetskog fudbala? 

Verovatno ste se i to nekada zapitali, pa ako niste saznali, evo odgovora:



Ovo su, dakle, sume u nacionalnim šampionatima - po meču. Puta četiri ili pet, to je zarada najboljih sudija u matičnom savezu. 

A gde je još UEFA plata?! Svi oni sude Ligu šampiona, Ligu Evrope, Ligu konferencija, Ligu Nacija, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, Euro, Mundijal...

Ali da se pozabavimo samo nacionalnim prvenstvom. Iz priloženog se vidi da je Španac Antonio Mateu Lahoz najplaćeniji sa sumom 4.200 evra po meču, što znači da on mesečno inkasira 16.800 do 21.000 evra od La lige i španskog saveza (nekad sudi i nacionalni Kup).

Pritom, svi oni su fino "uljuljkani" kada je reč o vanmaterijalnih uslova, pa tako imaju već plaćene najskuplje i najluksuznije hotele i sve što prati njihovo jedno gostovanje. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR