Glas Javnosti

Originalni scenario „Ratova zvezda“ prodat na aukciji za više od 10.000 funti

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Originalni scenario "Ratova zvezda", koji je glumac Harison Ford (Han Solo) ostavio u stanu u Londonu, prodat je u subotu na aukciji u Velikoj Britaniji za 10.795 britanskih funti.

Scenario je korišćen kada je Ford bio u Londonu radi snimanja prvog dela epske sage, izvornog naziva „Avanture Luka Starkilera“, u studiju Elstri severno od Londona.

Četvrti nacrt scenarija, koji datira iz 15. marta 1976, ugrabio je austrijski kolekcionar na Ekskalibur aukciji u Hertfordširu, severno od Londona.


Ford je u stanu što ga je u to doba unajmio u Londonu ostavio scenario zajedno s rasporedom snimanja, koji je prodat za 4.826 britanskih funti, i pismom agenta ili prijatelja, koje je prodato za 177 britanskih funti.

Stanodavci su pronašli predmete i čuvali ih decenijama. Nepotpun i neuvezan scenario sadrži revizije i uvodi Hana Sola na stranici 56.

Film iz 1977. katapultirao je Forda do međunarodne slave. Glumio je u nastavcima „Carstvo uzvraća udarac“ (1980) i „Povratak Džedaja“ (1983), pre nego što je ponovo preuzeo ulogu u „Sila se budi“ (2015.).


Aukcionar Džonatan Torod rekao je da je ovom prodajom postavljen novi rekord za scenario Ratova zvezda, „što pokazuje da je lična povezanost s predmetima tako primamljiva obožavaocima Ratova zvezda“.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR