Glas Javnosti

ŽIVOT PIŠE ROMANE: Njukasl na golu ima čoveka koji pre toga nije upisao nijedan nastup za "svrake"

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Život ponekad stvarno piše romane i filmske priče, a jedan od junaka zove se Loris Karijus. Zaboravljeni nemački golman, poznat po brojnim kiksevima, preko noći je postao adut Njukasla, čiju će mrežu, silom prilika, čuvati u finalu Liga kupa narednog vikenda

Karijus, koji nije upisao nijedan zvanični nastup za „Svrake“, i naravno nije ni doprineo dobrim igrama ekipe koju sa klupe predvodi Edi Hau, moraće silom prilika na gol u finalu na „Vembliju“, posle isključenja prvog golmana Nika Poupa na utakmici sa Liverpulom u subotu popodne.

Njukasl je krajem 2022. čak želeo i da otpusti Karijusa kao višak i teret u budžetu, ali su se predomislili i ispostavilo se napravili koristan potez jer u finale protiv Mančester junajteda neće morati sa nekim anonimnim omladincem na golu.

Edi Hau je primoran da koristi Karijusa jer ne može da računa na čak trojicu golmana koji su ispred njega. Nik Poup je suspendovan, Martin Dubravka ne može da brani u Liga kupu jer je branio za Mančester junajted jesenas u ovom takmičenju, a Karl Darlou je na pozajmici u Halu.

„Neverovatno, sve deluje kao scenario za neki film. Ipak, nadamo se da će imati srećan kraj“, rekao je Poup posle subotnjeg duela sa Liverpulom.

Mrežu popularnih „Svraka“ čuvaće Nemac koji je kao jako talentovan golman stigao u Liverpul pre sedam godina iz Majnca za šest miliona evra.

U dve sezone kod Jirgena Klopa upisao je 49 nastupa, ali je postao „slavan“ zbog dve kardinalne greške koje je napravio u finalu Lige šampiona protiv Reala. Bilo je to 2018. kada je kumovao porazu svoje ekipe u Kijevu (3:1), pa je zbog toga postao višak.


Umesto njega je stigao skupoceni Brazilac Alison, a Nemac je poslednje tri godine proveo na pozajmicama u Bešiktašu i Union Berlinu. U septembru je kao slobodan igrač stigao u Njukasl. Ćutao je, trenirao, i sada će dobiti iznenada priliku na velikoj sceni.

Igraće prvo finale još od onog iz 2018. koje je obeležio greškama i to je ono što najviše plaši navijače Svraka koji se nadaju da je sudbina umešala prste i dala Nemcu priliku za iskupljenje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR