Glas Javnosti

ZIDAN POSTAJE NAJPLAĆENIJI TRENER: Vraća se u Francusku na vrelu klupu prvoligaša

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Francuski stručnjak Zinedin Zidan na pragu je angažmana u prvaku Francuske!

Ono o čemu se spekulisalo prethodnih dana, sada polako dobija svoju potvrdu. Popularni ZiZu sve je bliži klupi Pari Sen Žermena, koji je uoči nove sezone krenuo u veliku rekonstrukciju tima i celokupnog sportskog sektora. 

Prema informacijama koje su plasirali inostrani mediji, Zidan je otputovao u Katar gde će se sastati sa čelnicima Svetaca i potpisati ugovor sa klubom sa “Parka prinčeva”, čiji će trener zvanično postati u narednih nekoliko dana.



Za sada se ne navode konkretne brojke i dužina tajanja ugovora, ali se ranije spominjalo da su u PSŽ-u spremni da bišem treneru madridskog Reala ponude sumu od 25.000.000 po sezoni, što bi ga načinilo najplaćenijim trenerom planete.

Prethodnih dana stizali su pozitivni signali od Zidana kada je u pitanju mogući angažman u pariškom klubu, a jedan od njegovih glavnih uslova bio je da mu klub dopusti da uporedo obaljva i selektorsku funkciju, ukoliko u nekom trenutku dobije ponudu da preuzme kormilo Francuske reprezentacije.

Navodno bi to moglo da se dogodi nakon Mundijala u Kataru, kada bi Didije Demšam trebao da se povuče sa klupe “trikolora”.

Tokom dosadašnje karijere Zidan je predvodio samo Real Madrid, sa kojim je osvojio tri titule u Ligi šampiona, odnosno dve u španskom šampionatu. U Parizu će zameniti Maurisija Poketina koji napušta PSŽ nakon slabe sezone, u kojoj nije napravljen iskorak na međunarodnoj sceni.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR