Glas Javnosti

Zdravko Mamić napravio novi šou, brutalno psovao sudije: "Operite benzinom svoja prljava usta" (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Bivši predsednik Dinama iz Zagreba sazvao je konferenciju za štampu

Zdravko Mamić, bivši predsednik Dinama iz Zagreba i begunac od hrvatskog pravosuđa koji je osuđen za izvlačenje novca iz fudbalskog kluba održao je konferenciju za medije u Mostaru.

Zdravko Mamić je u Međugorju (BiH), gde živi poslednje četiri godine otkako je u bekstvu zbog problema sa zakonom u Hrvatskoj, još jednom govorio o situaciji u kojoj se nalazi, a između ostalog, prozvao je hrvatske reprezentativce koji su ponikli u Dinamu.

Nije Zdravko Mamić dugo držao konferenciju za medije, što je i sam potvrdio, ali je ovu morao da održi s obzirom na neka dešavanja koja se povezuju sa njegovom porodicom.

Tom prilikom alfa i omega Dinama dotakao se i hrvatskih fudbalera, najviše Luke Modrića, kojima je u neku ruku zamerio što ne kažu neku lepu reč za njega. Doduše, priznao je da ih i dalje voli.

- Znate li ko je doveo Modrića, Kovačića i Brozovića? Ovaj genije. Oni pronose slavu svetom, a nijedan se ne usudi da kaže nijednu lepu reč za mene. Ja sam ga uzeo u Dinamo kao izbeglicu, nikad u životu nisam dobio ulaznicu ili dres od njega. Ali ta veličina nema hrabrosti da sazove ovakvu konferenciju i kaže: Pa, bando jedna, ja znam da Mamić nije ništa ukrao. Ja sam podizao Modrića na noge i doveo ga na ovaj nivo - rekao je Mamić i nastavio o najboljem hrvatskom fudbaleru:

- Koliko su oni (mislio je na pravosuđe) uterali strah tom Modriću kom sam ja drugi tata i kog danas volim svim bićem. Drhtim nad svakim njegovim potezom. Patio sam šta su mu radili, jer on je fudbalska i ljudska veličina. Uzeo sam ga sa 13 godina kao izbeglicu, moj sin ga je prodao u Totenhem i posle u Real. Nikad u životu od njega nisam dobio ulaznicu ili dres - rekao je Mamić i dodao:

- Ali ta veličina nema građanske snage da sazove ovako konferenciju u Madridu, Briselu ili Strazburu i kaže: "Pa bando jedna, kako možete do da radite čoveku? Ja sam živi svedok da Zdravko Mamić nije ništa ukrao. Dobio je ono što mu je privatno pripadalo u dogovoru sa mnom. Ja sam uzeo Lovrena kada su bili kao izbeglice u Karlovcu. Ja sam tu decu odizao na noge i doveo na ovaj nivo. Naravno, nisam ja mađioničar. To su onih Mamićevih 14 koji su igrali na SP u Rusiji. Sad smo se veselili igri Kovačića, Brozovića i Modrića koji nas prolsavljaju u svetu. A znate ko ih je doveo? Ova budala tu. Ovaj fudbalski genije - mislio je Mamić na sebe i onda nastavio:

- Ja sam otišao po Kovačića u Linc i doveo ga u Dinamo, ja sam iz Dragovoljca doveo Brozovića. Danas njih trojica, tri najbolje vezna igrača na svetu. Oni pronose slavu širom sveta, a nijedan se ne usuđuje da kaže neku lepu reč za mene. Javno. Jer znaju da bi bili zgaženi. A ja znam da mene ti momci vole i da me poštuju i cene. Ali zamislite koji su teror oni njima napravili. Da su oni jedno obično i pošteno svedočenje tih velikih igrača rekli da je lažno i tako ih obeležili za čitav život.

Hrvatski mediji su preneli reči koje je bivši funkcioner izgovorio, a gotovo svi su istakli teške psovke koje su upućene sudijama koji su ga osudili.

- Majku vam je*em svima. Operite benzinom svoja prljava usta. Moje prezime Mamić je časno, i moja porodica. Sve račune smo platili, napravili ste od jedne časne porodice najveći progon. Kad sam bio u Zagrebu htjli ste da me dodirnete i da pijete sa mnom. Vi da meni sudite, mater vam je*em korumpiranu lopovsku. Mater vam je*em šugavu i bezobraznu. Izvinjavam se i vama medijima, znam da nije lepo što psujem. Vaši urednici su isto kleptomani, ne daju oni vama da budete istraživački novinari, da pišete pošteno - poručio je Mamić.

Imao je poruku i za sunarodnike.

- Čuvajte Dinamo, čuvajte hrvatsku reprezentaciju, čuvajte budućnost svoje dece. Nemojte da vam bude normalno da vam svaki dan uzimaju iz novčanika. Ja nisam kleknuo. Nemojte da vam rade to sa referendumima.

Na kraju se Mamić medijima izvinio što je psovao i vređao, ali poručio da "oni" (sudije) jedino tako razumeju.
Za kraj je svima poslao poruku:

– Nisam siguran da ćete me ikada više videti na pres-konferenciji. Svestan sam da sam otežao sebi pravnu situaciju, ali ja imam svoj mir koji oni ne mogu da diraju. Ja im iz tog mira poručujem: "Napu*ite mi se one stvari." Tako čuvate vrednosti stanovnika Zagreba. Čuvate snove hrvatskih ljudi u Bosni i Hercegovini, ali i u svetu – zaključio je Mamić.

Podsetimo, Zdravko Mamić preselio se u Bosnu i Hercegovinu, nakon što se našao na optužnici Republike Hrvatske zbog zloupotrebe službenog položaja u Dinamu i protivpravnog prisvajanja novca

Zoranov advokat Anto Nobilo je odmah nakon presude rekao da "on može slobodno da se pridruži bratu Zdravku u trajnom boravku u Bosni i Hercegovini, te da ga hrvatska država u tome ne može sprečiti".

Vrhovni sud Hrvatske je u najvećem delu potvrdio presudu Županijskog suda u Osijeku iz 2018. godine protiv braće Mamić i njihovih saradnika, zbog izvlačenja 116.000.000 kuna iz zagrebačkog Dinama. Zoran je osuđen na četiri i po godine zatvorske kazne, a njegov brat Zdravko na šest i po godina.

On u međuvremenu vodi žestok rat sa sudijama koje su mu izrekle presudu i u javnost objavljuje inkriminišuće podatke kojima tvrdi kako su svi oni korumpirani.

BONUS VIDEO: 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR